FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV „A tras cu pistolul pe stradă!” » Amintiri geniale cu omul numărul 1 al unei echipe de tradiție: „A venit cu o geantă de bani: «Ia, bă, țărane!»”

Articol de - Publicat sambata, 13 aprilie 2024 09:40 / Actualizat sambata, 13 aprilie 2024 17:58

Adrian Pitu (48 de ani), fost mijlocaș în Divizia A la începutul anilor 2000, la echipe precum Dinamo, Universitatea Craiova, Oțelul, FCM Bacău sau Steaua, a povestit cum a fost să lucreze cu Dumitru Sechelariu, fostul patron al băcăuanilor.

Pitu a ajuns la Bacău în 2001, după doar un sezon la Universitatea Craiova. A jucat în Moldova până în 2003, cea mai bună clasare fiind locul 6 în primul an de contract cu echipa din Bacău.

„Ilie Dumitrescu ne-a prins cu berea: «Ce, sunteți șoferi de TIR?!»” » Povești geniale din fotbalul românesc: „Ăia erau învățați cu Maria Lătărețu”
PRIETENII LUI OVIDIU
„Ilie Dumitrescu ne-a prins cu berea: «Ce, sunteți șoferi de TIR?!»” » Povești geniale din fotbalul românesc: „Ăia erau învățați cu Maria Lătărețu”

Cum a fost primit Adrian Pitu la Bacău

Când am ajuns la Bacău m-a așteptat Sechelariu. Juca remmy. Caterincă mare. «Ia vino încoace! Ce bei?». «Nu beau nimic, domn președinte». «Bea, bă țărane!». «Gata, domn președinte». «Treci aicea pe picior. Cel mai bun mijlocaș. Ți-au dat banii? Am dat 350.000 de dolari pe tine». Am înnebunit instant atunci!”, povestește Pitu sosirea în Moldova, la „Prietenii lui Ovidiu”.

În perioada aia a fost echipă bună. Cursaru, Ciocoiu, Răzvan Lucescu, Iftodi, Bădoi, eu, Codreanu, Apostol... Acum creșc copacii prin piatră! Făcuse stadion cu nocturnă. Foarte mișto! Sechelariu mi-a dat ce mi-a propus, dar și peste

Adrian Pitu, fost mijlocaș

Iar la capitolul amintiri, Adrian Pitu are una de la un meci cu UTA Arad.

„După meci am plecat la Hemeiuș. Stăteam cu Răzvan Lucescu și cu Iftodi. Când vine nenea Doru cu ministrul, nu mai știu de unde era... Și cu o geantă plină de bani. «Ce faci, mă? Nu vrei să iei banii! Ia, bă țărane!». I-am schimbat la București în dolari. Pe vremea aia făcea ce voia, dar iubea jucătorii”, și-a amintit „Pitonul”.

„Sechelariu a tras cu pistolul pe stradă, de ziua lui!”

Apoi a povestit o altă întâmplare: „Sechelariu ne scotea la restaurant, cu formație, cu tot. Președinte era Chivorchian. Eu trebuia să semnez pe un an și m-a pus să semnez pe doi. Pe Zlati (n.r. Aurelian Zlati) l-a pus să semneze pe 11 ani! Când a venit Prunea, care era cu AFAN-ul, le-a zis că nu se mai poate. Atunci mergea Dumnezeu pe jos!”.

Dumitru Sechelariu a murit în februarie 2013, la doar 54 de ani, răpus fulgerator de o maladie necruțătoare.

„Sechelariu era un tip foarte generos. A tras cu pistolul pe stradă, de ziua lui! Pe noi nu s-a supărat niciodată. Sechelariu nu avea datorii la jucători, restul toți chițăiau. Nu știu cum era la Porumboiu. Gigi plătea, MM la Galați plătea. Avea buget, jucătorii...”, a mai povestit Pitu.

Match Quiz CFR Cluj - FCSB

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul CFR Cluj - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

Citește și:

Andrei Cristea, dezvăluiri despre fostul său patron: „Venea cu punga de bani în vestiar și ne amenința cu pistolul”
PRIETENII LUI OVIDIU
Andrei Cristea, dezvăluiri despre fostul său patron: „Venea cu punga de bani în vestiar și ne amenința cu pistolul”
EXCLUSIV Episod genial dezvăluit de Florin Prunea: „Era cu paharul de whisky în față. Mi-a dat 30.000 de dolari la pungă și m-a dat afară!”
PRIETENII LUI OVIDIU
EXCLUSIV Episod genial dezvăluit de Florin Prunea: „Era cu paharul de whisky în față. Mi-a dat 30.000 de dolari la pungă și m-a dat afară!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (9)
tarnaveanu
tarnaveanu  •  13 Aprilie 2024, 23:38

Domnule Ioanițoaia sunteți un om foarte în vârstă. Ați prins și vremurile când chiar se făcea gazetărie. De dragul unor clickuri, pt rating și pt bani eu sincer nu m-aș compromite cu astfel de titluri și teme de articole, mai ales că ele, ciclic, se tot repetă.

Ubi_Mortus
Ubi_Mortus  •  13 Aprilie 2024, 16:23

Dar ce fel de inventii / descoperiri au facut amintirile alea nenorocite, incat li se poate atribui... atributul 'geniale'? Unde mama lui Luci si-a lui Feri ati facut filologia / jurnalismul / clasele primare, de ati invatat sa va exprimati in halul asta?

theo_s
theo_s  •  13 Aprilie 2024, 14:14

Zici ca niste relatari despre diverse scene din viata unuia sunt "geniale"... si cica faceti jurnalism. Mai bine trageti obloanele si in agricultura, bre, ca e nevoie mare de zilieri.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează