Un italian a pus un pariu nebun: vrea să vândă încălţăminte suflată în aur

Articol de GSP miercuri, 05 aprilie 10:25

Antonio Vietri, un italian care se ocupă cu confecţionarea de pantofi, a pus un pariu pe care mulţi îl consideră nebun.



Acesta s-a angajat să vândă pantofi suflaţi în aur de 24 de carate. Ialianul va confecţiona mocasini albaştri sau negri, cu porţiuni suflate în aur. "Sunt primele încălţări din lume cu aur de 24 de carate", a spus Antonio Vietri.

"Particularitatea acestor macasini este că aurul nu va fi pur şi simplu aplicat precum un accesoriu sau un buton. El va fi integrat în structura pantofului", a mai adăugat italianul. Acesta a povestit că cel mai dificil este găsirea modalităţii de a putea să echilibreze rezistenţa aurului cu flexibilitatea pe care trebuie să o aibă încăţămintea.

Fiecare pereche de pantofi cu aur conţine 230 de grame din materialul preţios şi sunt unici. Însă, preţul lor este mai mult decât costisitor pentru oamenii cu un buget normal. O astfel de pereche poate ajunge la 25.000 de euro.

Italianul vrea să lanseze o astfel de colecţie şi pentru femei, iar pentru o pereche de încălţări de damă, preţul va ajunge până la 30.000 de euro. Rămâne de văzut dacă pantofii acestuia vor avea sau nu succes!