INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSG - DORTMUND

Edin Terzic, antrenorul Borussiei Dortmund, uimit după calificarea echipei sale în finala Champions League

Edin Terzic / Foto: Getty Images
Edin Terzic / Foto: Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 08 mai 2024 07:56 / Actualizat miercuri, 08 mai 2024 10:01

Edin Terzic, antrenorul Borussiei Dortmund, s-a declarat mândru după ce echipa sa a trecut de PSG și s-a calificat în finala Champions League. Nemții i-au învins pe parizieni, scor 1-0, pe Parc des Princes (2-0, la general).

  • Real Madrid – Bayern Munchen, partida care va stabili adversara Borussiei Dortmund în finala UCL, are loc astăzi, de la 22:00, și este transmisă liveTEXT de GSP.ro și la TV de Prima Sport 1, Orange Sport 1 și Digi Sport 1. Meciul tur s-a terminat 2-2
Borussia Dortmund, „aroganța” supremă la adresa lui PSG, după ce a eliminat-o din Liga Campionilor
PSG - Dortmund 0-1 (0-2 GEN.)
Borussia Dortmund, „aroganța” supremă la adresa lui PSG, după ce a eliminat-o din Liga Campionilor

Terzic a subliniat că performanța celor de la BVB reprezintă meritul întregii echipe, iar faptul că Dortmund nu a primit niciun gol de la PSG în două meciuri reprezintă ceva „incredibil”.

Edin Terzic, uimit de defensiva Borussiei Dortmund după 2-0 la general cu PSG

„Sunt mândru! Dacă ar fi să găsesc și să aleg un cuvânt prin care să descriu acest moment pentru noi este «mândru». Sunt mândru pentru staff, pentru echipa mea, pentru club, iar visul nu s-a terminat încă.

Cred că am suferit destul, dar am arătat un joc bun de deplasare, împotriva unei echipe foarte puternice în ofensivă, foarte rapide și foarte mobile. Am reușit să nu primim gol în ambele meciuri din această semifinală, ceea ce este incredibil.

A fost o prestație incredibilă a întregii echipei, nu doar a unui singur jucător (n.r.- despre Mats Hummels). Au fost mai buni în prima repriză, referitor la dominare și posesie, dar noi am avut cea mai mare ocazie prin Adeyemi.

În a doua repriză, am fost la fel de determinați, iar portarul a menținut poarta intactă. Am făcut totul pentru a bloca centrările și șuturile lor”, a declarat Edin Terzic, antrenorul Borussiei Dortmund, la finalul partidei care a cosemnat calificarea echipei sale în finala Champions League pentru prima dată din 2013, când a pierdut ultimul act din UCL, scor 2-1, cu Bayern Munchen.

Borussia Dortmund își poate lua revanșa în fața marii rivale, dacă bavarezii vor trece de Real Madrid în cealaltă semifinală a competiției. Returul care pleacă de la scorul de 2-2 are loc astăzi, de la ora 22:00, pe Santiago Bernabeu, și va fi transmis în format liveTEXT de GSP.ro.

A crezut de la bun început în Borussia Dortmund

Terzic a amintit, de asemenea, că a avut încredere încă din faza optimilor că Borussia Dortmund este capabilă să se califice în finala Champions League.

„Înainte de primul joc împotriva lui PSV Eindhoven (n.r.- manșa tur din optimi), am spus pentru prima dată despre cât de scurt ar putea fi drumul către Londra (n.r.- finala se va juca pe Wembley). Mulți au fost surprinși atunci. Sezonul trecut, am pierdut campionatul acasă, în ultima etapă.

Mă bucur că putem să le oferim ceva înapoi fanilor. Am crescut de la meci la meci și am realizat că putem fi echipa care poate surprinde pe toată lumea la final. Acum sunt foarte fericit să fiu în finală alături de echipa mea”, a mai spus Edin Terzic.

VIDEO Marco Reus și-a anunțat plecarea de la Borussia Dortmund

Citește și:

Nasser Al-Khelaifi a răbufnit când a fost întrebat dacă îl dă afară pe Luis Enrique
PSG - Dortmund
Nasser Al-Khelaifi a răbufnit când a fost întrebat dacă îl dă afară pe Luis Enrique
PSG, „demolată” în Franța, după ce a ratat finala Champions League: „Faliment, venim!”
PSG - Dortmund
PSG, „demolată” în Franța, după ce a ratat finala Champions League: „Faliment, venim!”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează