INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHAMPIONSHIP

Sezonul din Championship s-a încheiat! Leicester City se întoarce în Premier League alături de o altă echipă de tradiție + Cine a retrogradat și cine va juca în barajul pentru promovare

Articol de - Publicat sambata, 04 mai 2024 15:45 / Actualizat sambata, 04 mai 2024 16:47

Sezonul 2023/2024 din Championship, al doilea eșalon al fotbalului englez, tocmai s-a încheiat. Leicester City a terminat campionatul pe prima poziție, cu 97 de puncte, și revine în Premier League la doar un an după ce a retrogradat.

Cele 46 de etape din Championship au fost pline de dramatism și spectacol, iar la final campionatul a fost câștigat de Leicester, care a ratat șansa de a face 100 de puncte după înfrângerea de acasă din ultima etapă, scor 0-2 cu Blackburn Rovers.

Arsenal câștigă fără emoții în fața lui Bournemouth și continuă lupta pentru titlul de campioană în Premier League
ARSENAL - BOURNEMOUTH 3-0
Arsenal câștigă fără emoții în fața lui Bournemouth și continuă lupta pentru titlul de campioană în Premier League

Leicester City și Ipswich Town revin în Premier League

Leicester revine astfel în Premier League după o absență de doar un an, „vulpile” ocupând primul loc în marea majoritate a sezonului.

Veteranul Jamie Vardy, ajuns la 37 de ani, a fost principalul marcator al echipei, reușind să înscrie 18 goluri și să ofere două pase decisive, în cele 35 de meciuri jucate.

Vardy a lipsit câteva etape din cauza accidentărilor și a bifat 90 de minute într-un singur meci în acest sezon, în etapa 18, când „vulpile” au remizat în deplasare cu Sheffield Wednesday, scor 1-1.

Ipswich Town a reușit revenirea în Premier League după o absență de 22 de ani. Ipswich a retrogradat în Championship în anul 2002, după ce cu un sezon înainte termina pe locul 5, cu 66 de puncte, la doar două în spatele ocupantei locului al patrulea, Leeds.

Leeds, Southampton, West Brom și Norwich luptă pentru ultimul loc care duce în Premier League

Leeds a avut șanse mari să prindă locul al doilea și să obțină promovarea directă, dar cele 4 înfrângeri din ultimele 6 etape suferite de elevii lui Daniel Farke i-au oferit ocazia lui Ipswich de a prinde biletul sigur către Premier League.

Leeds, echipă retrogradată anul trecut din Premier League, a terminat campionatul pe locul al treilea, cu 90 de puncte, și va juca în semifinalele play-off-ului cu Norwich, ocupanta locului 6.

Cealaltă semifinală se va juca între Southampton și West Brom, două echipe cu ștate vechi în Premier League. Southampton, retrogradată anul trecut din prima divizie alături de Leicester și Leeds, a terminat sezonul pe locul al patrulea, cu 87 de puncte.

West Brom, care caută revenirea în Premier League după retrogradarea din 2021, a terminat sezonul pe locul al cincilea, cu 75 de puncte.

Semifinalele se joacă în format tur-retur, iar finalistele se vor întâlni pe data de 26 mai, pe Wembley, pentru a determina cine prinde ultimul bilet pentru Premier League.

Rotherham, Huddersfield și Birmingham au retrogradat în League One

Rotherham, Huddersfield și Birmingham sunt cele trei echipe care au retrogradat în League One, al treilea eșalon al fotbalului englez.

Situația celor de la Rotheram era cunoscută de mult, echipa terminând pe ultimul loc, cu doar 27 de puncte adunate, 3 dintre acestea venind chiar în ultima etapă, în urma victoriei de pe teren propriu în fața lui Cardiff, scor 5-2.

Huddersfield, echipă care a retrogradat din Premier League în 2019, după două sezoane în primul eșalon, ia acum calea ligii a treia, după ce a reușit doar 45 de puncte în cele 46 de etape, terminând pe penultimul loc.

În luna octombrie, Birmingham spera la promovare, ocupând locul cinci în clasament, dar numirea pe banca de antrenor a legendarului jucător de la Manchester United, Wayne Rooney, s-a dovedit o alegere dezastruoasă, echipa căzând în doar 10 etape în zona retrogradării.

În ultima etapă Birmingham și-a făcut datoria și a câștigat acasă, cu scorul de 1-0 în fața lui Norwich, dar nu a fost suficient deoarece Plymouth a învins-o cu același scor acasă pe Hull City și a terminat sezonul cu 51 de puncte, cu unul peste Birmingham.

Portsmouth și Derby County au promovat în Championship, iar a treia echipă care va accede în al doilea eșalon al fotbalului englez va fi decisă între Bolton, Peterborough, Oxford United și Barnsley.

Citește și:

FC Botoșani - FC Voluntari 0-0. Punctul cât o salvare
FC BOTOȘANI - FC VOLUNTARI 0-0
FC Botoșani - FC Voluntari 0-0. Punctul cât o salvare
Atacantul cu 28 de goluri la Dinamo numește marea problemă a „câinilor”: „Nu găsesc omul ăsta!”
U CLUJ - DINAMO
Atacantul cu 28 de goluri la Dinamo numește marea problemă a „câinilor”: „Nu găsesc omul ăsta!”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (15)
VanBasten2000
VanBasten2000  •  05 Mai 2024, 09:49
Postat de VardyParty pe 04 Mai 2024, 23:25

Am rezolvat-o si p’asta, vorba unei doamne cu ochii albaştri, pe vremuri: cu ce-o vrea Dumnezeu şi cu ce-o mai putea şi noi, sper să îmi dea āştia postul de secretară la Minister. God love her soul, că ce vremuri interesante (cum ar zice Johannis sau Boloni) am trăit. Da’ ce să faci, pe vremea aia când ziceai “ma duc la ruşi” - însemna cā mergi la Kiev sau Chişy.

Soon, Vardy, soon, ma duc la rusi tot aia va insemna.

VanBasten2000
VanBasten2000  •  05 Mai 2024, 09:48
Postat de VardyParty pe 04 Mai 2024, 23:17

Noroc ca ăla cică e catolic… BTW: ai auzit si tu de deal-ul oferit de Swarowski lui Kikiresh? Foaaaarte lucrativ. Cicā il vor sa le fie imaginea lor la Euro. Some guys have all the luck, avea dreptate Rod.

Eu pe Chiri il vad ca fiind imaginea unei clinici de recuperare medicala. Si cam atat. Omul nu mai are treaba cu fotbalul la nivel inalt de cativa ani buni.

VardyParty
VardyParty  •  04 Mai 2024, 23:25
Postat de VanBasten2000 pe 04 Mai 2024, 20:39

Fara Vardy, gesepeul era de mult in faliment.

Am rezolvat-o si p’asta, vorba unei doamne cu ochii albaştri, pe vremuri: cu ce-o vrea Dumnezeu şi cu ce-o mai putea şi noi, sper să îmi dea āştia postul de secretară la Minister. God love her soul, că ce vremuri interesante (cum ar zice Johannis sau Boloni) am trăit. Da’ ce să faci, pe vremea aia când ziceai “ma duc la ruşi” - însemna cā mergi la Kiev sau Chişy.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează