INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA

VIDEO & FOTO Au invadat străzile orașului! PSV Eindhoven a învins-o pe Sparta Rotterdam și este campioană în Olanda

Articol de - Publicat duminica, 05 mai 2024 19:37 / Actualizat luni, 06 mai 2024 12:00

PSV Eindhoven a învins duminică, pe teren propriu, scor 4-2, formaţia Sparta Rotterdam, şi a devenit matematic campioana Ţărilor de Jos.

Sparta Rotterdam a deschis scorul la Eindhoven prin Metinho, în minutul 8, din pasa lui Said Bakari. Tot Bakari a adus şi egalarea, înscriind în propria poartă, în minutul 19.

+26 FOTO

După şapte minute gazdele au trecut la conducere, prin golul lui Johan Bakayoko, însă Olivier Boscagli a trimis şi el balonul în poarta proprie şi la pauză a fost 2-2.

Scorul a rămas egal până în minutul 67, când Boscagli şi-a răscumpărat greşeala şi a adus în avantaj pe PSV. Jordan Teze a stabilit scorul final în minutul 78 şi echipa lui Peter Bosz s-a impus cu 4-2, cucerind titlul în Eredivisie, primul după o pauză de şase ani.

PSV a ajuns la cel de-al 25-lea de titlu din istoria echipei

PSV este pe primul loc al clasamentului, cu 87 de puncte din 32 de etape jucate. Echipa alb-roşie a dominat clar sezonul în Ţările de Jos, câştigând al 25-lea titlu din istorie cu autoritate.

Conform news.ro are cele mai multe goluri marcate (107), cele mai puţine primite (19), cele mai multe victorii (28), cele mai puţine înfrângeri (1) şi cele mai puţine meciuri egale (3).

Elevii lui Peter Bosz, aflat şi el la primul titlu din carieră, a pierdut singurul meci din acest sezon abia în etapa a 27-a, la Nijmegen, cu NEC, scor 1-3.

Jucătorul decisiv al noii campioane este căpitanul Luuk de Jong, care este lider în clasamentul golgeterilor, cu 27 de reuşite, dar şi în cel al paselor decisive, cu 18.

Citește și:

Sturm Graz a câştigat Cupa Austriei! Show în vestiar pe hit-ul momentului, „Made in Romania”
PETRECERE
Sturm Graz a câştigat Cupa Austriei! Show în vestiar pe hit-ul momentului, „Made in Romania”
Crainicul stadionului echipei Roda Kerkrade a anunţat eronat promovarea clubului în primul eşalon
SITUAȚIE
Crainicul stadionului echipei Roda Kerkrade a anunţat eronat promovarea clubului în primul eşalon

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează