FOTBAL  »  Superliga  »  MERCATO

EXCLUSIV Dacă Dinamo retrogradează, Politic rămâne în Superliga! » Un club cu pretenții i-a făcut contractul + alte 3 transferuri pregătite

U Cluj nu pierde vremea și pistonează în mercato estival pentru ca în viitorul sezon trupa lui Ioan Ovidiu Sabău să nu mai rateze top 6
U Cluj nu pierde vremea și pistonează în mercato estival pentru ca în viitorul sezon trupa lui Ioan Ovidiu Sabău să nu mai rateze top 6

Articol de - Publicat miercuri, 08 mai 2024 09:59 / Actualizat miercuri, 08 mai 2024 10:17

U Cluj nu pierde vremea și pistonează în mercato estival pentru ca în viitorul sezon trupa lui Ioan Ovidiu Sabău să nu mai rateze top 6. Pe listă sunt, printre alții, Dennis Politic (Dinamo), Mihai Butean (Hermannstadt, ex-CFR Cluj), Mihai Corbu (Akademia Puskas) și Mamadou Thiam (Al Jabalain).

U Cluj crește de la sezon la sezon. În urmă cu doi ani a revenit în Liga 1 după dubla de la baraj cu Dinamo (2-0, 1-1). În prima stagiune de Superliga, formația alb-negrilor s-a salvat in extremis de la retrogradare și a pierdut finala Cupei României la penalty-uri, în fața celor de la Sepsi.

Reacția lui Mihai Stoica, după atacul lui Andrea Compagno: „Nu a înţeles nimic!”
FCSB
Reacția lui Mihai Stoica, după atacul lui Andrea Compagno: „Nu a înţeles nimic!”

În actualul sezon, U Cluj a pierdut la potou calificarea în play-off, are toate șansele să joace barajul de Conference League, fără a avea vreo emoție în zona roșie a clasamentului și a jucat semifinalele Cupei României.

Așa cum GSP.ro v-a informat de săptămâna trecută, înaintea duelului cu Dinamo (3-3) din penultima etapă de play-out, U Cluj l-a adus pe mijlocașul Dorin Codrea, 26 de ani, care ultima oară a fost la Concordia Chiajna. Jucătorul a fost prezentat oficial.

Conducătorii „Șepcilor roșii" caută un coordonator al departamentului sportiv al clubului, care să lucreze și cu Gabi Giurgiu, și cu Ioan Ovidiu Sabău, un liant între echipă și staff-ul administrativ. Totodată, oficialii grupării încearcă să se miște cât mai curând și mai bine în mercato estival.

Există o listă mai amplă a ardelenilor, de văzut ce vor reuși să rezolve până la începerea pregătirii pentru proximul sezon. Gazeta Sporturilor îți prezintă o parte dintre fotbaliștii care sunt în atenția celor de la U Cluj.

Dennis Politic vrea să vadă dacă se salvează Dinamo

Printre jucătorii până în 25 de ani pe care U Cluj îi monitorizează pentru un transfer se află și Dennis Politic, 24 de ani. GSP.ro a scris încă de luna trecută de faptul că dinamovistul este monitorizat de ardeleni, cum de altfel este și în atenția celor de la Universitatea Craiova.

Soarta lui Politic se va lămuri zilele viitoare, când se va afla dacă Dinamo se va salva de la retrogradarea directă sau bifează un miracol și merge la baraj. E greu de crezut că Dennis va continua în alb-roșu în eventualitatea în care „câinii" vor evolua în Liga 2.

6goluri în 33 de meciuri a adunat Politic pentru Dinamo, mai având și două assist-uri

Mihai Butean căutat pentru a securiza banda dreaptă

Clujenii au avut de pătimit pe parcursul acestui sezon din cauza problemelor de efectiv din benzile laterale, mai ales din dreapta. În ultimele săptămâni, a fost titular Dorinel Oancea, revenit după o accidentare de durată.

Ardelenii sunt cu ochii pe Mihai Butean, apărătorul celor de la Hermannstadt, jucător care și-a trecut în palmares trei titluri cu rivala din oraș a lui U, CFR Cluj. Fotbalistul de 27 de ani este clujean la origini, îi expiră angajamentul cu sibienii în vara 2024. A fost una dintre piesele-cheie ale lui Marius Măldărășanu la Hermannstadt.

La începutul carierei sale, între 2015 și 2015, Butean a îmbrăcat tricoul "Șepcilor roșii", înainte de a semna cu Astra Giurgiu.

40de meciuri a strâns în actuala stagiune, având un assist

Marius Corbu a crescut în Ungaria, este dorit și la prima reprezentativă maghiară

Marius Corbu, mijlocașul român de 22 de ani de la Puskas Akademia - chiar astăzi și-a serbat ziua de naștere - , este unul dintre tinerii promițători ai țării, cu selecții la fiecare reprezentativă până la U23 inclusiv. Are dublă cetățenie, română și maghiară, iar contractul cu ungurii îi expiră la vară.

Și-a lăsat opțiunile deschise, ar fi o mutare interesantă pentru U Cluj și pentru campionatul intern. În ianuarie 2020, a plecat de la Csikszereda la Puskas Akademia și a ajuns să fie cotat în prezent la un milion de euro pe transfermarkt.

Corbu este un fotbalist curtat și de naționala maghiară, care de asemenea este calificată la Euro 2024. Este un jucător important la echipa sa de club, de văzut ce va dori mai departe pentru cariera lui.

31de meciuri, două goluri și 5 assist-uri a adunat Corbu pentru Puskas Akademia

Mamadou Thiam, dorit înapoi la U Cluj

Nu în ultimul rând, U Cluj caută să aducă un atacant cu experiență. L-a dorit și în iarnă, până la urmă l-a transferat pe argentinianul Federico Anselmo, dar tot Daniel Popa este baza în avanposturi. Ardelenii l-ar vrea înapoi pe Mamadou Thiam, 29 de ani, senegalezul care a mai îmbrăcat tricoul lui U și care a fost dorit și de Gigi Becali la FCSB.

Inclusiv în iarnă s-a pus problema revenirii africanului în Liga 1, însă, în cele din urmă, jucătorul pe care U Cluj a încasat 500.000 de euro în iulie 2023 a semnat în liga secundă din Arabia Saudită, cu Al Jabalain.

Are trei goluri în 15 meciuri acolo, însă a jucat foarte puțin în prima parte a anului.

11goluri și un assist a adunat Thiam în 33 de meciuri pentru U Cluj

U Cluj - Dinamo 3-3. Dezamăgit de jucătorii săi, Ovidiu Sabău promite că va schimba abordarea: „Fotbalistul român te ia la mișto, degeaba ai așteptări de la el”

Citește și alte știri:

Întrebarea care l-a enervat pe Kylian Mbappe » A refuzat să răspundă și a plecat din interviu!
PSG - BORUSSIA DORTMUND 0-1
Întrebarea care l-a enervat pe Kylian Mbappe » A refuzat să răspundă și a plecat din interviu!
Borussia Dortmund, „aroganța” supremă la adresa lui PSG, după ce a eliminat-o din Liga Campionilor
PSG - Dortmund 0-1 (0-2 GEN.)
Borussia Dortmund, „aroganța” supremă la adresa lui PSG, după ce a eliminat-o din Liga Campionilor

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (22)
Falticeni1962
Falticeni1962  •  16 Mai 2024, 10:57
Postat de Ss21 pe 08 Mai 2024, 11:45

Chiar ar fi binevenita o victorie a clujenilor la Voluntari, se duc de manuta Dinamo si Voluntari in liga a 2-a! Asta mi-am dorit de la inceputul campionatului!

Ghinion , Voluntari B...

ChuckRhoades
ChuckRhoades  •  09 Mai 2024, 21:05
Postat de sadiku_is_back pe 08 Mai 2024, 23:35

***

retrogradare placuta.

ChuckRhoades
ChuckRhoades  •  09 Mai 2024, 21:05
Postat de ice2ever pe 08 Mai 2024, 21:39

Ghipsane , erau 3 puncte pana in minutul 91, si din alea 3 s-a facut unul singur , asa ca macane in alta parte

este retrogradare. asta este tot ce conteaza. desfiintare placuta.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează