Filmul "Star Wars: Trezirea Forţei" a doborît recordul de vînzări de bilete IMAX în precomandă

Filmul (Filmul "Star Wars: Trezirea Forţei" a doborît recordul de vînzări de bilete IMAX în precomandă)

Articol de GSP miercuri, 21 octombrie 16:54

Biletele vândute în precomandă pentru filmul " Star Wars: Trezirea Forţei", care va avea premiera în decembrie, au doborât recordul companiei IMAX, cu încasări de peste 6,5 milioane de dolari pentru proiecţiile americane, au anunţat marţi reprezentanţii acestui grup de lanţuri de cinematografe.De asemenea, trailerul filmului, difuzat de ESPN, luni seară, în pauza unui meci din campionatul de fotbal american, a contribuit la o creştere spectaculoasă a audienţei acestui post de televiziune american.

IMAX Corp a anunţat că vânzările de bilete în precomandă de luni pentru filmul "Star Wars: Trezirea Forţei/ Star Wars: Episode VII - The Force Awakens" au depăşit cu mult încasările generate în prima zi de comercializare a biletelor în precomandă pentru filmele "Cavalerul negru: Legenda renaşte/ The Dark Knight Rises" (2012), "Răzbunătorii/ The Avengers" (2012) şi "Jocurile foamei: Sfidarea/ Hunger Games: Catching Fire" (2013), care au generat încasări în precomandă de aproximativ 1 milion de dolari.

Al treilea trailer pentru "Star Wars: Trezirea Forţei" a fost prezentat în premieră luni seară, în timpul emisiunii sportive "Monday Night Football" a postului ESPN, în pauza meciului disputat între echipele de fotbal american Philadelphia Eagles şi New York Giants, şi a fost vizualizată de 15,9 milioane de telespectatori, au precizat reprezentanţii acestui post de televiziune.

ESPN precizează, de asemenea, că audienţa medie a emisiunii sportive "Monday Night Football" a fost în acest sezon de 13,5 milioane de telespectatori.

Atunci când biletele pentru acest film, ce va avea premiera pe 18 decembrie, au fost puse în vânzare, online, site-ul Fandango şi lanţul de cinematografe Alamo Drafthouse au fost blocate temporar din cauza numărului uriaş de accesări. Alamo Drafthouse şi-a prezentat ulterior scuze publice pe Twitter pentru "frustrarea şi dezamăgirea" generate în rândul clienţilor care nu au putut să cumpere bilete.

Fandango a anunţat, marţi, că a "experimentat o cerere de bilete fără precedent". Reprezentanţii site-ului au refuzat să precizeze cifrele aferente vânzărilor de bilete pentru "Star Wars: Trezirea Forţei", însă au specificat totuşi faptul că acestea au fost de opt ori mai mari faţă de precedentul record al companiei, stabilit în 2012 de primul film din seria "Jocurile foamei".

Site-ul de vânzări de bilete MovieTickets.com a refuzat la rândul său să îşi precizeze vânzările pentru acest film, spunând totuşi că "Star Wars: Trezirea Forţei" a generat cele mai mari vânzări de bilete în prima zi de comercializare din întreaga istorie a companiei, deţinând, totodată, 95% din totalul biletelor pe care le-a vândut în ultimele 24 de ore.

Deşi se întâmplă foarte rar ca biletele să fie puse în vânzare cu două luni înainte de lansarea unui film, marile studiouri cinematografice folosesc totuşi această tehnică, uneori, atunci când este vorba de filme aşteptate cu multă nerăbdare de fanii acestora.

Twitter a anunţat că a înregistrat peste 17.000 de mesaje pe minut în perioada difuzării de luni seară a trailerului acestui film, iar peste 1,1 milioane de mesaje conţinând referiri la acest trailer au fost publicate pe Twitter în primele 12 ore după difuzarea trailerului.

Facebook spune că 1,3 milioane de utilizatori au purtat aproximativ 2,1 milioane de discuţii despre trailer, în prima oră de după difuzarea acestuia.

Trailerul de la "Star Wars: Trezirea Forţei" a generat, de asemenea, peste 13 milioane de vizualizări pe YouTube şi 8,8 milioane de vizualizări pe Facebook.

Trailerul, ce are o durată de 2 minute şi jumătate, este cel mai lung dintre cele aferente filmelor din franciza "Star Wars".

Trailerul, în care apar "veterani" ai francizei "Star Wars", precum Harrison Ford şi Carrie Fisher, alături de o serie de personaje noi, debutează cu o imagine ce o prezintă pe Rey (Daisy Ridley), presupusa fiică a prinţesei Leia (Carrie Fisher) şi a lui Han Solo (Harrison Ford).

Carrie Fisher apare în trailer în rolul prinţesei Leia, cu coafura ei celebră, şi este îmbrăţişată de Han Solo. O absenţă notabilă este Mark Hamill, care îşi reia în film rolul Luke Skywalker, dar acest personaj nu apare în trailer.

Trailerul noului film, regizat de cineastul J. J. Abrams, oferă spectatorilor câteva informaţii preţioase despre direcţiile principale ce vor fi abordate în film şi despre provocările cărora vor trebui să le facă faţă personajele principale.

În trailer apar şi alte personaje esenţiale pentru intriga peliculei, precum Finn (John Boyega), Kylo Ren (Adam Driver) şi Darth Vader.

Până la acest trailer, fanii francizei "Star Wars" au putut viziona doar două astfel de filme de tip trailer - un clip de 88 de secunde, publicat în noiembrie, şi un clip de 2 minute, difuzat în aprilie, în care au apărut Han Solo şi Chewbacca.

Noul film din seria "Războiul stelelor" ar putea obţine încasări de peste 100 de milioane de dolari în primul său weekend de proiecţii în America de Nord şi încasări totale de peste 2 miliarde de dolari pe plan mondial, potrivit estimărilor formulate de compania de cercetări de piaţă Rentrak.

Filmul "Star Wars: Trezirea Forţei", al şaptelea din această serie cinematografică, va fi lansat în Marea Britanie pe 17 decembrie, cu o zi mai devreme decât lansarea din Statele Unite a peliculei.
George Lucas a vândut compania Lucasfilm în 2012, pentru 4,05 miliarde de dolari, studiourilor Disney, care au anunţat ulterior că vor continua seria "Războiul Stelelor/ Star Wars" cu aceste trei noi filme.

Franciza "Războiul stelelor" a devenit un veritabil fenomen cultural, iar personaje precum Luke Skywalker, Prinţesa Leia şi Darth Vader şi fraze precum "May the force be with you" ("Forţa fie cu tine") au intrat în cultura populară mondială.

Franciza "Star Wars", creată de George Lucas, a generat încasări de peste 4,4 miliarde de dolari în box office-ul mondial, după lansarea pe marile ecrane a primului film din serie, în anul 1977.

Sursa: Mediafax