Decizie controversată: un tribunal a decis că părinții copiilor decedați nu au acces la contul de Facebook al acestora

Articol de GSP marti, 06 iunie 08:50

Facebook-ul a început să creeze din ce în ce mai multe controverse. După ce un elveţian a fost condamnat pentru niște like-uri date pe reţeaua de socializare, acum un tribunal din Germania a decis că părinții unor copii care au decedat nu au voie să le acceseze acestora contul de Facebook.



Hotărârea tribunalului a anulat o decizie a unei instanțe inferioare, Curtea de Apel din Berlin, care a precizat că dreptul la telecomunicații private include și comunicațiile electronice, menite să fie văzute doar de anumite persoane.

În acest caz, este vorba despre mama unei adolescente în vârstă de 15 ani, care a murit după ce a fost lovită de metrou la Berlin, în anul 2012. Mama fetei a solicitat acces la contul de Facebook al fiicei sale, pentru a căuta indicii privind o eventuală sinucidere.

Facebook a refuzat să asigure accesul la cont, care a fost transformat într-unul memorial, ceea ce înseamnă că practic a fost închis și servește ca platformă pentru împărtășirea de amintiri pentru prieteni și familie.

După ce mama a câștigat inițial acest drept în instanță, Curtea de Apel a respins acest lucru.