Chinezii au inaugurat un cinematograf gigant, cât 500 de terenuri de fotbal! Investiţie astronomică!

Articol de GSP miercuri, 02 mai 09:42

În weekend-ul trecut a fost inaugurat în China un cinematograf mai puţin obişnuit, care are mărimea a 500 de terenuri de fotbal.



Chinezii au vrut prin această construcţie grandioasă din oraşul Qingdao să facă concurenţă Hollywood-ului, să dezvolte industria internă de film chineză şi să atragă producţii internaţionale.

Investiţia acestui "Oraş al cinematografiei" a costat pe măsură, fiind de 6,5 miliarde de euro. Proiectul a fost făcut de grupul chinez de companii privat Wanda. Complexul se întinde pe 376 de hectare şi are 30 de studiouri, o sală de spectacole, o şcoală, un spital, hoteluri de lux, un yacht club, un centru comercial de 360.000 de metri pătraţi, care să cuprindă un patinoar, un parc de distracţie şi "cel mai mare cinematograf din Asia".

În acest "Oraş al cinematografiei" au fost deja realizate două superproducţii, " The Great Wall" şi " Pacific Rim Uprising".

Conform Wanda, acest proiect "Este cea mai mare investiţie din istoria omenirii în industria de divertisment".

Compania Wanda este condusă de Wang Jianlin, aflat pe poziţia a 4-a în topul celor mai bogaţi din China. Wang Jianlin a mai cumpărat în 2012 lanţul american de cinematografe AMC şi în 2016 studioul hollywoodian Legendary (unde au fost produse filmele " Jurassic World", " Interstellar", " Godzilla").