A fost descoperită o nouă specie de insectă: gândacul DiCaprio

Articol de GSP vineri, 04 mai 08:26

În acest an, a fost descoperită în Malaezia, o specie de gândac de apă nou. Până aici nu este nimic neobişnuit, pentru că oamenii găsesc mereu specii noi de animale, peşti, păsări sau insecte. Ceea ce a mirat, a fost faptul că acest gândac negru de apă, din specia Grouvellinus leonardodicaprioi, a fost numit după actorul Leonardo DiCaprio, în semn de recunoaştere a activismului său pentru mediu. În 1998, marele actor de la Hollywood a înfiinţat o fundaţie pentru mediu, cu scopul de a proteja ecosistemele ameninţate din jurul lumii.Un grup de cercetători de la Ateneo de Manila University din Filipine şi altul de la o companie olandeză, Taxon Expeditions, au făcut o expediţie în Maliau Basin ( Borneo, Malaezi). Ei au descoperit pe o piatră din apa curgătoare care duce la cascada specia de gândac de apă, care este neagră, de mici dimensiuni şi cu ochi uşor proeminenţi.

"În acest caz, nu am numit acest gândac după Leonardo DiCaprio deoarece seamănă cu actorul. Am vrut să subliniem faptul că fie şi cea mai mică creatură este importantă, cum este acest gândac mic despre existenţa căruia nu ştia nimeni", a spus Iva Njunjić, de la Taxon Expeditions.

În ultimul timp a devenit o modă ca noile speciile descoperite să fie numite după o personalitate. În acest an o insectă zburătoare din Amazon a fost numită după Arnold Schwarzenegger, iar în 2017, o molie a fost numită după preşedintele SUA, Donald Trump. Alte specii de gândaci au fost numite după Kate Winslet, André Kuipers, George W. Bush, Bill Clinton şi Adolf Hitler.

A fost descoperită o nouă specie de insectă: gândacul DiCaprio