VIDEO Imagini copleșitoare: un erou care a salvat 669 de copii evrei de la Holocaust s-a reîntâlnit cu ei!

Articol de GSP marti, 25 aprilie 19:16

O poveste emoționantă cu un erou britanic care a salvat 669 de copii, majoritatea evrei, de la Holocaust a revenit recent în centrul atenției.



În 1939, în ajunul celui de-Al Doilea Război Mondial, Nicholas Winton și-a riscat viața pentru a salva, cu succes, 669 de copii din Cehoslovacia, asigurându-le deplasarea în Marea Britanie. Pe urmă, ca un adevărat erou, nu a spus nimic despre asta.

În anii '80, soția lui a găsit un album în podul casei lor care conținea numele, fotografiile și documente despre copii pe care soțul ei i-a salvat, iar povestea a ieșit la lumină.

Nicholas a fost ridicat la rangul de Sir de regina Elisabeta a II-a în 2003, iar în 2014 a primit ordinul ceh al leului alb.

În 1988, el a trăit un moment emoționant și copleșitor: a fost invitat la emisiunea ”That's Life!” difuzată de BBC, ca membru al publicului.

Ce nu știa era faptul că emisiunea era despre el, iar ceilalți membri aflați în public erau chiar o parte din copii pe care îi salvase în urmă cu aproape 50 de ani. Când a realizat asta, a început să plângă din cauza emoțiilor. (vezi mai jos VIDEO)

Sir Nicholas Winton a murit pe 1 iulie 2015, la vârsta de 106 ani.