VIDEO & FOTO Strania poveste a bărbatului sirenă: ”E ceva ce mă face fericit”

Articol de GSP marti, 23 mai 00:21

Davi Moreira este un tânăr brazilian, în vârstă de 34 de ani, cu o pasiune cel puțin ciudată: se echipează ca o sirenă și înoată în valurile de pe Ipanema, celebra plajă din Rio de Janeiro.



”Este un stil de viață, un mod de a-mi exprima dragostea și respectul meu pentru mare, e o contropire între două lumi”, explică el pentru AFP.

Pasiunea lui pentru sirene a început încă din copilărie. A fost fiul unui pescar și visa să devină asemenea lui Ariel, eroina filmele Disney.

De altfel, Davi și-a decorat camera cu imagini despre Ariel: postere, afișe, căni, tricouri și păpuși cu ea. Totuși, viața lui nu e un basm: de multe ori se confruntă cu prejudecăți homofobe venite de la cei din jurul său.

A fost aspru criticat chiar și de cei din familia sa. ”Nu încerc să scap de realitate. Sunt destul de capabil să facă față maturității. E doar ceva ce mă face fericit și nu doare pe nimeni”, se apără bărbatul brazilian.

Spune că unii îl consideră chiar homosexual: ”Văd un bărbat însușindu-și un simbol feminim și asta nu pot înțelege. Oamenii râd de mine pentru că sunt diferit, dar și eu râd de ei pentru că sunt toți la fel”.