VIDEO Cel mai ciudat loc în care poți locui: proiect inedit

Abraham Poincheval ► Foto: lapresse.ca (Abraham Poincheval ► Foto: lapresse.ca)

Articol de GSP vineri, 24 februarie 10:15

Un artist francez, Abraham Poincheval, în vârstă de 44 de ani, a stat închis 9 ore în interiorul unei roci imense, de 12 tone.



În interiorul blocului de piatră a fost săpată forma unei siluete umane. Cele două jumătăți ale imensei roci vulcanice au fost unite, închizându-l pe artistul îmbrăcat într-un costum bleumarin, ca într-un fel de sarcofag în formă de om stând în șezut. Dacă era cazul, cele două părți ale pietrei puteau fi despărțite în doar câteva momente.

"Proiect pentru a trăi într-o piatră", acesta este titlul pe care l-a dat Abraham Poincheval, show-ului său, care a putut fi urmărit de public pe un monitor, în direct, transmisiunea fiind făcută din interiorul rocii cu ajutorul unei camere video cu infraroșu.

"Inima pietrei a fost tăiată după silueta mea, ușor extinsă pentru anumite mișcări. Există mici nișe pentru a depozita apa, obiectele de toaletă... Iar o alta pentru produse alimentare, în special lichide, supe. Există sisteme de securitate și de monitorizare medicală pentru a ști cum mă comport. Nu trebuie ca oamenii din exterior să se simtă mai oprimați decât mine", a declarat Abraham Poincheval

Francezul a mai petrecut o săptămână pe o platformă aflată la 20 de metri înălţime.

Save