Un stat se plânge de prezervativele chinezești. Sunt prea mici!

Articol de GSP vineri, 09 martie 08:59

La lansarea Comitetului Executiv pentru virusul HIV, care a avut loc în Zimbabwe, Ministrul Sănătății, David Parirenyatwa, a încurajat companiile locale să fabrice... prezervative.



Motivul? Cele importate din China ar fi prea mici pentru majoritatea bărbaților din Zimbabwe. "Regiunea din sudul Africii are cea mai mare incidență de HIV și promovăm folosirea prezervativelor. Dar importăm prezervative din China și mulţi oameni se plâng că sunt prea mici. Aşa că, în majoritatea cazurilor, nu le folosesc", a spus ministrul.

Ca răspuns, producătorul chinez a precizat că intenționează să-şi ajusteze matriţele. "În ceea ce privește cerințele din partea clienților din Zimbabwe, am început să facem niște sondaje privind datele utilizatorilor din regiune, pentru a pregăti produse viitoare cu dimensiuni diferite", a spus preşedintele companiei chineze.

"Trebuie să dăm multă atenţie la acest lucru, trebuie să putem avea propriile prezervative în Zimbabwe. Dacă eşti un om de afaceri, atunci aceasta este o idee bună", a scris newzimbabwe.com.

Această țară africană este într-adevăr afectată în mod deosebit de epidemia HIV, deoarece 13,5% din populația sa a fost infectată în 2016.

 Un stat se plânge de prezervativele chinezești. Sunt prea mici!