Tradiții sexuale bizare despre care probabil n-ai vrea să știi

Articol de GSP duminica, 04 decembrie 18:56

Sexul a fost mereu un subiect care a stârnit imaginația oamenilor, dar și numeroase controverse. Dacă majoritatea consideră că ar trebui să fie o chestie privată, există și în prezent numeroase controverse legate de relațiile LGBT sau avort.



În trecut, existau tradiții sexuale mult mai ciudate, gesturi care ar fi considerate, cu siguranță, cel puțin scandaloase. În plus, unele triburi izolate încă mai practică o serie de tradiții mai puțin obișnuite:

Iată o parte din ele:

  • Potrivit unui mit din Egiptul Antic, se considera că primul zeu a produs o generație de zeități prin masturbare. Prin urmare, faraonul putea imita acest gest, ejaculând în Nil.
  • actele sexuale între un bărbat și un tânăr adolescent erau frecvente în perioada arhaică și clasică a Greciei Antice și erau considerate o experiență educațională.
  • în tribul Trobiand din Papua, Noua Guinea, copiii sunt încurajați să se tachineze sexual de la vârsta de șapte ani. Peste încă patru sau cinci ani, când ajung la vârsta adolescenței, ei își pot începe activitatea sexuală și pot schimba de mai multe ori partenerii. Femeile au dreptul de a începe sau încheia relațiile. În loc de căsătoria tradițională, un cuplu este considerat familie în momentul în care mănâncă împreună.
  • în tribul Sambia din Papua, Noua Guinea, copiii trec printr-un proces de maturizare încă de la vârsta de șase ani. Ei sunt învățați să devină războinici și o parte esențială a acestui fapt e detașarea de femei, inclusiv de mamele lor.
  • Woodaabe este un trib african recunoscut pentru machiajul elaborat pe care îl poartă pe față. În fiecare an are loc un festival de frumusețe în care tinerii se machiază cât mai frumos în speranța că vor reuși să atragă atenția unei femei pentru căsătorie. Juriul e format din trei femei, iar cel mai atractiv e declarat câștigător. Uneori, câștigătorii se pot alege chiar și cu două soții, în cazul în care convinge mai multe membre ale juriului.
  • Tribul Saut-d'Eau din Haiti are un festival anual de trei zile în care femeile sunt libere să aibă relații sexuale cu oricâți bărbați doresc. Chiar și cele căsătorite.
  • În comunitățile etnice tibetane din Nepal este comună poliandria (partajarea de soție). Astfel o femeie e căsătorită cu o întreagă familie de frați, iar dacă unul dintre ei moare, ceilalți au grijă de ea. Această tradiție este, însă, pe cale de dispariție.