SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CAMPIONATELE EUROPENE

Sabrina Maneca-Voinea, două medalii de argint la Campionatele Europene de la Rimini

Sabrina Maneca-Voinea FOTO Imago Images
Sabrina Maneca-Voinea FOTO Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 04 mai 2024 19:40 / Actualizat sambata, 04 mai 2024 21:05

Sabrina Maneca-Voinea (16 ani) a încheiat finalele pe aparate de sâmbătă de la Campionatele Europene cu două distincții de argint. Prima a venit la bârnă, iar a doua la sol, ea fiind întrecută de fiecare dată de italianca Manila Esposito.

  • Finalele pe aparate de la Campionatele Europene de la Rimini sunt transmise pe Prima Sport 4

UPDATE 20:35. âSabrina Maneca-Voinea a urcat din nou pe treapta a doua a podiumului european.

Ea nu a avut prea mult timp să interiorizeze ce i s-a întâmplat la bârnă pentru că a fugit repede de pe podium, urmând să evolueze a doua în finala de la sol, acolo unde se calificase cu prima notă.

Un pic mai relaxată decât la prima sa evoluție de sâmbătă, românca a intrat pe covorul albastru cu încredere. La prima diagonală a pășit în afara suprafeței de concurs, greșeală ce i-a adus o penalizare de 0,100.

Puternică pe picioare, Sabrina și-a continuat exercițiul lipind celelalte aterizări. Sabrina a încheiat din nou cu zâmbet, iar evoluția sa a fost notată cu 13, 700 (5,900, 7,900).

Sabrina a fost lider până când a intrat în competiție Manila Esposito. Italianca a depășit-o din nou pe româncă pentru că a primit 13, 833 (5,700, 8,133), execuția făcând diferența, la fel ca la bârnă.

Pe podium a mai urcat italianca Angela Andreoli 13,666 (5,900, 7,766). Duminică, Sabrina Maneca-Voinea și colegele sale vor concura în finala pe echipe de la ora 16:00 împotriva Italiei, Marii Britanii, Franței, Spaniei, Țărilor de Jos, Germaniei și Suediei.

UPDATE 20:00. Sabrina Maneca-Voinea a adus prima medalie pentru România la CE, argint la bârnă. Românca a tras adânc aer în piept înainte de a urca pe bârnă. Se calificase cu al doilea punctaj în finală, dar o lua de la zero. Înaintea ei, italianca Manila Esposito făcuse un exercițiu foarte bun pentru care primise 14,400 (6,100, 8,300).

Românca în vârstă de 16 ani, aflată la a doua ediție a Campionatelor Europene din carieră, a ținut toate aterizările, a legat toate elementele, iar la final a zâmbit în brațele mamei sale, cea care o antrenează.

A așteptat nota și a schițat un zâmbet mai reținut. Arbitrii i-au dat la execuție 7,666 și cu 6,5000 de la dificultate, cea mai mare din finală, s-a ajuns la 14,166. Un punctaj care a așezat-o pe poziția a doua, pe care a păstrat-o până la final.

A doua reprezentantă a României a urcat pe bârnă a șaptea și a avut un exercițiu notat cu 13,500, ea având o dificultate de 5,900 și o execuție de 7,600, punctaj care a clasat-o pe locul al patrulea. Pe poziția a treia a urcat franțuzoaica Marine Boyer, cu 13,800 (6,000, 7,800).

Sabrina Maneca-Voinea, două medalii de argint la Campionatele Europene de la Rimini
Sabrina Maneca-Voinea pe podium alături de Manila Esposito și Marine Boyer

UPDATE 18:10. Ana Maria Bărbosu s-a clasat pe poziția a patra la sărituri. Românca a primit 13,700 (5,000, 8,700) pentru prima săritură și 13,666 (4,800, 8,833) pentru a doua, având o medie de 13,666. Pe podium au urcat Coline Devillard (13,866), Valentina Georgieva (13,799) și Ming van Eijken (13,699).

ȘTIREA INIȚIALĂ

În a treia zi de concurs a Campionatelor Europene de la Rimini, delegația României va fi reprezentată de trei gimnaste în finalele pe aparate.

Naționala României încheie cu o victorie, 4-2 cu Japonia, la Campionatul Mondial! » Trei succese la rând și locul în Grupa A confirmat
CAMPIONATUL MONDIAL
Naționala României încheie cu o victorie, 4-2 cu Japonia, la Campionatul Mondial! » Trei succese la rând și locul în Grupa A confirmat

Prima va intra în concurs la sărituri Ana Maria Bărbosu. Ea s-a calificat cu a patra medie și le va avea drept adversare pe Ming van Eijken (Franța), Sara Peter (Ungaria), Valentina Georgieva (Bulgaria), Marlene Gotthardt (Germania), Coline Devillard (Franța), Karina Schoenmaier (Germania) și pe Camille Rasmussen (Danemarca). Românca este a șasea pe lista de start.

Emoții la bârnă și sol

În finala de la paralele, România nu va avea nicio reprezentantă, însă emoțiile vor fi în următoarele două.

Sabrina Voinea s-a calificat cu a doua notă la bârnă, iar Lilia Cosman cu a șasea, ele urmând a concura pentru medalii cu Marine Boyer (Franța), Manila Esposito (Italia), Alice D'Amato (Italia), Ana Perez (Spania), Polina Diachenko (Ungaria) și Alba Petisco (Spania). Româncele vor intra în concurs a cincea, respectiv a șaptea.

Ultima finală va fi cea de la sol în care Sabrina Voinea se va întrece cu Ming van Eijken (Franța), Abigail Martin (Franța), Manila Esposito (Italia), Morgane Osyssek-Reimer (Franța), Alba Petisco (Spania), Angela Andreoli (Italia), Alice Kinsella (Marea Britanie). Sabrina va intra a doua pe covorul de la sol.

La ediția precedentă a Campionatelor Europene, echipa feminină a României s-a clasat pe poziția a cincea, iar Sabrina Voinea a cucerit bronzul la sol. Duminică este programată finala pe echipe.

Programul finalelor pe aparate

  • 17:25-18:09 sărituri (Ana Maria Bărbosu)
  • 18:12-19:03 paralele
  • 19:05-19:54 bârnă (Sabrina Voinea, Lilia Cosman)
  • 19:56-20:45 sol (Sabrina Voinea)

Citește și:

Lilia Cosman despre senzațiile trăite în calificări la Campionatele Europene de la Rimini: „A fost o experiență incredibilă
CAMPIONATE EUROPENE
Lilia Cosman despre senzațiile trăite în calificări la Campionatele Europene de la Rimini: „A fost o experiență incredibilă"
Felix Auger-Aliassime, la prima finală Masters 1000 a carierei: „Este un proces interesant, simt că tenisul și viața îmi zâmbesc din nou”
ATP MADRID
Felix Auger-Aliassime, la prima finală Masters 1000 a carierei: „Este un proces interesant, simt că tenisul și viața îmi zâmbesc din nou”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (4)
MaxiP
MaxiP  •  06 Mai 2024, 11:43
Postat de gligorcostin pe 04 Mai 2024, 21:15

Doua medalii de aur cadou pentru gazde...in gimnastica lucurile nu se vor schimba niciodata (si noi in istorie am fost favorizati des).

Am vazut concursul, nu prea vad ce e de contestat. Italia e cam prima forta in Europa a ultimilor ani, nu doar la ele acasa. Esposito a avut executii foarte bune, atat la barna cat si la sol, nu prea vad ce vrei sa spui ca acest comentariu, rezultatele chiar mi s-au parut corecte. Sabrina a ratat aurul la sol la prima diagonala, pe langa depunctarea de o zecime (pe care nu am vazut-o live), a mai pierdut vreo 2 pentru dezechilibrare. Da, in rest ar fi fost peste, dar acolo s-a facut diferenta. La barna la fel, Esposito a avut cea mai buna executie, nota de plecare a Sabrinei nefiind suficienta sa o bata. Esposito era argintul de anul trecut la barna, deci n-a fost o intamplare ca s-a clasat din nou in top, nu doar la ea acasa a performat. Mai degraba, daca e sa ma uit in trecutul apropiat, Marea Britanie are parte de arbitraje favorizante. Da, anul trecut mi s-a parut ca Kinsella a primit o nota imensa la executia din finala de la sol, neasteptandu-ma sa o intreaca pe Sabrina, anul asta iar a primit o nota foarte mare dar care nu i-a fost suficienta pentru medalie. Nu ca ar fi facut un exercitiu slab, dar parca a primit iar 1-2 zecimi in plus pentru aceleasi criterii cu alte sportive. Dar per ansamblu rezultatele mi s-au parut corecte.

gligorcostin
gligorcostin  •  04 Mai 2024, 21:15

Doua medalii de aur cadou pentru gazde...in gimnastica lucurile nu se vor schimba niciodata (si noi in istorie am fost favorizati des).

dragos_r
dragos_r  •  04 Mai 2024, 20:27

Superb concurs pentru Sabrina. La barna mi se pare ca ar fi merita o nota putin mai mare, chiar daca nu ar fi fost de ajuns pentru aur. La sol iarasi mi s-a parut usor avantajata italianca, dar e drept ca Sabrina a avut depunctare pentru ca a iesit din covor la prima linie. Cred ca ea pregateste o dificultate chiar mai ridicata, nu stiu daca va avea timp sa isi consolideze exercitiul pentru Paris dar e o sportiva care chiar poate sa castige titluri individuale. Barbosu din pacate iar pierde la executie dar sunt semne bune pentru finala de maine. Felicitari pentru cele trei fete din finalele de azi !!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează