S-a descoperit motivul pentru care închidem ochii în timpul sărutului

Sambata, 26 Martie 2016

Cercetătorii de la Royal Holloway din cadrul Universității din Londra au reuşit să răspundă la una dintre întrebările la care orice om s-a gândit măcar o dată, motivul pentru care închidem ochii în timpul sărutului.Concluzia cercetătorilor a fost aceea că ochii închişi în timpul sărutului realizează o concentrare mai profundă asupra senzațiilor de atingere. "Conștientizarea tactilă depinde de nivelul perceptual îngreunat de o temă vizuală concurentă", au afirmat cercetătoarele Polly Dalton și Sandra Murphy în studiul publicat în "Journal of Experimental Psychology: Human Perception and Performance".

Concentrându-ne puternic pe ceea ce vedem "reducem starea noastră de conștiență asupra stimulilor altor simțuri", a explicat Dalton, adăugând că a fost important pentru participanții la teste să fie conștienți de aceste efecte, deoarece alertele auditive și tactile sunt adesea folosite în situații de solicitare vizuală ridicată, precum conducerea unui autovehicul sau a unei aeronave care zboară.

"Opturarea intrărilor vizuale lasă mai multe resurse mentale să se concentreze asupra altor aspecte ale experienței noastre", a sintetizat cercetătoarea.