ONG-ul PETA a anunţat cine este personalitatea anului 2017. Iată cine este

Sambata, 09 Decembrie 2017

Un macac negru, ajuns deja celebru în lume după ce şi-a făcut două selfie-uri în jungla din Indonezia, a fost numit "personalitatea anului" de către ONG-ul PETA (People for the Ethical Treatment of Animals).Reprezentanţii ONG-ului au spus că Naruto, aşa cum îl cheamă pe macac, "este cineva și nu ceva".

În 2011, David Slater un fotograf britanic de animale, a mers să facă un reportaj foto în rezervația Tangkoko de pe insula Sulawesi, însă imediat după ce a lăsat pentru scurt timp aparatul nesupravegheat, macacul Naruto şi-a făcut două selfie-uri cu aparatul său şi aşa a devenit celebru.

PETA a afirmat că maimuța şi-a făcut poza şi că are drepturi de autor asupra ei. De cealaltă parte, fotograful a susţinut că aparatul foto este al lui. Totul s-a judecat în instanţă, iar la final s-a ajuns la o înţelegere. Fotograful a fost de acord să doneze 25% din câştigurile ce îi revin din această fotografie organismelor care protejează habitatul lui Naruto și al celorlaltor macaci negri cu creastă din Indonezia.

ONG-ul PETA a anunţat cine este personalitatea anului 2017. Iată cine este
Naruto