NARCOS. Fratele lui Pablo Escobar amenință Netflix: ”Ar fi bine să își ia ucigași pentru a-și proteja angajații!”

Articol de GSP joi, 21 septembrie 09:22

Narcos - Netflix. Fratele lui Pablo Escobar îi amenință direct pe cei de la Netflix să apeleze la serviciile unor ucigași profesioniști pentru a-și proteja angajații, după ce scouterul pentru locațiile de filmare al sezonului patru a fost găsit ucis în Mexic.



Roberto de Jesus Escobar Gaviria, 71 de ani, i-a avertizat pe cei de la Netflix într-un interviu pentru Hollywood Reporter că ar trebui să evite filmările în Mexic și Columbia fără acordul Escobar Inc, firma înființată de el în 2014 și care deține drepturile de imagine ale fratelui său. În urmă cu un an, acesta a trimis o scrisoare celor de la Netflix prin care le cerea 1 miliard de dolari pentru că au folosit imaginea fratelui său.

Roberto Escobar a fost contabilul imperiului de droguri pe care îl formase fratele său și era recunoscut drept șeful ucigașilor plătiți ai cartelului din Medellin. A fost arestat în 1993 și a petrecut 10 ani la închisoare, unde o bombă primită prin poștă la lăsat parțial orb și surd.

”Nu vreau ca Netflix sau oricare altă companie să filmeze în Medellin sau Columbia ceva despre mine sau despre fratele meu fără autorizația Escobar Inc. E foarte periculos, mai ales fără binecuvântarea noastră. Asta e țara mea!”, avertizează Roberto.

Acesta a vorbit și despre scrisoarea pe care le-a trimis-o în 2016: ”Cei de la Netflix sunt speriați. Ne-au amenințat printr-un răspuns lung. Acum discutăm doar prin avocații noștri. Dacă nu ne vor da banii, atunci le vom închide serialul”.

Carlos Munoz, un scouter al locațiilor pentru filmările viitorului sezon din Narcos, a fost găsit împușcat săptămâna trecută în apropiere de San Bartolo Actopan din Mexic. Principalii suspecți sunt considerați traficanții de droguri din America de Sud, urmașii cartelurilor din Medellin și din Cali.

”Trebuie să elimini toate amenințări. Dacă ești inteligent, atunci nu folosești arme. Dacă nu... în acest caz ar fi bine ca Netflix să apeleze la ucigași plătiți pentru a-și proteja angajații”, a fost mesajul lui Roberto Escobar.