Mohsen Boosaidi, procurorul oraşului Shahin Shahr: Să ai câine este contrar religiei

Să ai câine este contrar religiei (Să ai câine este contrar religiei)

Articol de GSP luni, 27 iunie 10:16

În oraşul Iranian Shahin Shahr din provincia Ispahan s-a declanșat o acțiune împotriva câinilor, care sunt consideraţi simboluri ale "culturii occidentale vulgare".



Procurorul din Shahin Shahr, Mohsen Boosaidi, a declarat că religia islamului nu permite cetăţenilor să deţină un câine. "Să ai câine este haram (contrar religiei), potrivit liderilor religioși. Dacă găsim oameni care au câini și îi plimbă, acest lucru înseamnă că răspândesc cultura occidentală vulgară. Vom acționa ferm împotriva lor!", a declarat procurorul oraşului Shahin Shahr.

Mai mulţi proprietari de câini sunt indignaţi după ce autorităţile le-au confiscat animalele. "Săptămâna trecută au venit la mine niște oameni cu un act de la serviciile veterinare și mi-au luat câinele cu pretextul că îl vaccinează", a declarat un cetăţean din Shahin Shahr. Acesta s-a dus la clinica veterinară, dar nu a găsit nicio urmă a patrupedului, despre care e sigur că a fost ucis.

Javid Al-e Davoud, președintele societății pentru protecția animalelor din Iran a declarat că ceea ce face procurorul Mohsen Boosaidi este ilegal. "Deținerea unui câine nu este considerată haram în nicio carte religioasă. A asocia deținerea de câini cu cultura occidentală înseamnă falsificarea istoriei islamului și a civilizației iraniene. Deși câinii sunt considerați în mod tradițional murdari, ei nu sunt haram!", a a afirmat Javid Al-e Davoud într-o scrisoare deschisă.

În Iran este împotriva legii să plimbi un câine pe stradă sau să-l ţii în maşină. Poliția poate să amendeze proprietarul animalului şi să-l confişte, potrivit legii din această ţară. În schimb oamenii pot deţine un câine pentru a păzi casa, a căuta droguri, la vânătoare sau din motive medicale.

Mohsen Boosaidi, procurorul oraşului Shahin Shahr: Să ai câine este contrar religiei
Să ai câine este contrar religieiFoto: samaa.tv