INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Xavi explică de ce s-a răzgândit și rămâne la Barcelona: „Îl văd câștigător”

Xavi și Joan Laporta, gata să meargă din nou pe același drum / Foto: X Barcelona
Xavi și Joan Laporta, gata să meargă din nou pe același drum / Foto: X Barcelona

Articol de - Publicat joi, 25 aprilie 2024 15:21 / Actualizat joi, 25 aprilie 2024 15:35

Xavi Hernandez (44 de ani), antrenorul Barcelonei, a dezvăluit azi într-o conferință de presă, motivele pentru care nu va mai pleca la sfârșitul acestui sezon, așa cum anunțase în urmă cu trei luni: „Am vorbit cu toată lumea și cred în toți. Răzgândirea mea e o decizie înțeleaptă. N-a fost niciodată o chestiune de orgoliu sau de bani”.

Barcelona a ratat și ultimul obiectiv al stagiunii după eșecul din El Clasico, 2-3 cu Real Madrid, însă asta nu l-a făcut pe Joan Laporta să renunțe la Xavi. Ba din contră, președintele clubului blaugrana a dezvăluit aseară că antrenorul ce își anunțase plecarea în urmă cu trei luni va continua până la finele acordului scadent pe 30 iunie 2025.

Astăzi a venit rândul tehnicianului de 44 de ani să explice, în cadrul unei conferințe de presă ținute alături de Laporta, ce l-a convins să își schimbe hotărârea și să se răzgândească în privința plecării.

Real Madrid, favorizată de noua „Lege Mbappe”. Deja polemici în Spania
SPANIA
Real Madrid, favorizată de noua „Lege Mbappe”. Deja polemici în Spania

Xavi: „Nu mai am nicio problemă să rămân. Proiectul meu nu s-a încheiat și îl văd câștigător"

„N-a fost o decizie ușoară. Am crezut la momentul respectiv că cel mai bun lucru pentru club era să renunț. Doar că circumstanțele s-au schimbat și acum cred că cel mai bun lucru pentru Barça este să continuu. Proiectul nu e terminat, cred că poate fi unul câștigător, deși așa a fost la început.

Sunt convins, entuziasmat. În trei luni am văzut reacția jucătorilor, a staffului... Am vorbit cu toată lumea și cred în toți. Rectificarea e înțeleaptă și n-am nicio problemă să rămân. Nu a fost niciodată o chestiune de orgoliu sau de bani", declară Xavi.

Am simțit că există un consens. Eu sunt un om al clubului și așa mă simt, în armonie cu Deco și cu președintele. Suntem o familie. Voi căuta mereu binele clubului pentru a ne întări cât mai mult. Nu am pus nicio condiție pentru a continua
Xavi Hernandez, antrenor Barcelona

Seria pozitivă de 13 meciuri l-a convins!

Tehnicianul spaniol a mărturisit că, după 3-5 cu Villarreal, când a apărut gândul de a pleca, echipa a reacționat surprinzător. A urmat o suită de 13 partide fără eșec, 10 victorii și 3 remize, iar Barcelona s-a calificat în „sferturile" Ligii Campionilor și situația s-a redresat.

Eliminarea de către PSG și rezultatul din derby nu i-au mai influențat hotărârea luată de a-și continua aventura în blaugrana: "„Eu am energie și dorință. Văd că fanii sunt fericiți, nu mi-era ușor să plec. E un amestec de lucruri ce m-au făcut să iau această decizie și, mai ales, încrederea președintelui și a lui Deco.

Dac-aș fi crezut că nu sunt persoana potrivită, nu aș fi avut nicio problemă să renunț. Sunt aici pentru a continua să câștig și pentru ca proiectul meu să continue să câștige.

Susțin cuvintele lui Xavi. Nu a fost o chestiune de bani, ci una sportivă și instituțională. Fanii Barcelonei ar trebui să știe că Xavi nu a fost niciodată lacom când a fost vorba de bani, s-a gândit întotdeauna la club și nu a fost niciodată condiționat în niciun fel
Joan Laporta, președinte Barcelona

Îmi iau un angajament, iar încrederea mea este intactă și nu se va mai întâmpla să plec prin surprindere. Voi continua, indiferent de situație. Când șefii vor spune nu, va fi nu
Xavi Hernandez, antrenor Barcelona

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Patronul echipei lui Man și Mihăilă, investiții mai mari decât Inter și Milan împreună, din 2020 încoace!
ITALIA
Patronul echipei lui Man și Mihăilă, investiții mai mari decât Inter și Milan împreună, din 2020 încoace!
Directorul general al lui Genoa, dezamăgit de Radu Drăgușin: „Cred că a apucat-o pe un drum greșit în carieră”
ITALIA
Directorul general al lui Genoa, dezamăgit de Radu Drăgușin: „Cred că a apucat-o pe un drum greșit în carieră”

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (3)
Stelian66
Stelian66  •  25 Aprilie 2024, 18:30

Un plângăcios care da vina pe toți pentru eșecurile lui profesionale . Vestea asta e bună pentru Real .

rav410wrc
rav410wrc  •  25 Aprilie 2024, 17:44

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooser !!!!!!!! ;))))))

rav410wrc
rav410wrc  •  25 Aprilie 2024, 17:43

Lo-o-o-ser !! Un fel de Dan Penalty, dar cu mult mai putini de "o" !! ;))) In cazul DP-ului, ajungem la "vorba" colegutului Danut ... Loooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo !!! :)))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează