INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REVENIRE

De necrezut! Campionul mondial Romario revine pe teren la 58 de ani: „Îmi voi îndeplini ultimul vis”

Romario, foto: Imago Images
Romario, foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 17 aprilie 2024 13:12 / Actualizat miercuri, 17 aprilie 2024 13:43

Campionul mondial din 1994 cu Brazilia, Romario, va reveni pe teren la vârsta de 58 de ani, pentru a ajuta clubul pe care îl conduce, a anunţat marţi legendarul fotbalist, care s-a retras în urmă cu aproape 15 ani.

Romario, fostul mare jucător de la PSV Eindhoven, Barcelona și Valencia, și-a încheiat cariera în 2009. El va îmbrăca tricoul echipei América din Rio de Janeiro, clubul pe care îl prezidează din ianuarie şi sub culorile căruia a jucat pentru scurt timp în 2009, în campionatul diviziei secunde a statului Rio de Janeiro (Campeonato Carioca Serie A2), care începe în luna mai şi se încheie în august.

I-a făcut lista de transferuri lui Gâlcă: 4 noi titulari pentru Universitatea Craiova
Universitatea Craiova
I-a făcut lista de transferuri lui Gâlcă: 4 noi titulari pentru Universitatea Craiova

Romario va juca alături de fiul său în Brazilia

La America, un club fondat în 1904 care traversează o gravă criză economică, Romario va juca alături de fiul său, atacantul Romarinho, care a semnat în martie.

De altfel, acesta este principalul motiv pentru care Romario a decis să revină pe teren. El a făcut marele anunț prin intermediul rețelelor de socializare.

Nu voi evolua tot campionatul, dar voi juca câteva meciuri cu echipa inimii mele şi îmi voi îndeplini un ultim vis: să joc alături de fiul meu”, a explicat Romario, pe Instagram. Evident, fostul mare jucător va avea salariul minim, care oricum va fi donat echipei pentru care va evolua.

Legendarul atacant brazilian se menține într-o formă fizică foarte bună datorită meciurilor de fotbal pe plajă pe care le joacă foarte des cu prietenii săi.

Câştigătoarea competiției în care va juca Romario va evolua în prima divizie a statului Rio de Janeiro la începutul anului 2025, unde concurează echipele de elită din Rio, precum Flamengo, Fluminense, Vasco de Gama şi Botafogo, potrivit news.ro.

Romario, carieră impresionantă

Romario a fost un fotbalist uriaș. Crescut de Vasco da Gama, acesta a ajuns în fotbalul european în 1988, la gruparea olandeză PSV Eindhoven. A mai evoluat la FC Barcelona, Flamengo, Valencia, Fluminense, Al Sadd (Qatar), Miami FC, Adelaide United (Australia) și America Football Club. S-a retras în 2010.

Este campion mondial cu naționala Braziliei în 1994. A mai câștigat cu echipa națională 3 Copa America și o Cupă a Confederațiilor. A înscris de 55 de ori în 71 de selecții în tricoul brazilienilor.

Match Quiz FCSB - Rapid

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul FCSB - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO Match Preview Bayern - Arsenal » Returul „sferturilor” din Liga Campionilor

Citește și alte știri:

Nota INCREDIBILĂ primită de Istvan Kovacs de la exigenta publicație L'Equipe: „Ar fi putut evita asta”
BARCELONA - PSG 1-4
Nota INCREDIBILĂ primită de Istvan Kovacs de la exigenta publicație L'Equipe: „Ar fi putut evita asta”
A venit delegarea! Ce supermeci va conduce Istvan Kovacs după Barcelona - PSG
DELEGARE
A venit delegarea! Ce supermeci va conduce Istvan Kovacs după Barcelona - PSG

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
_Van_Basten
_Van_Basten  •  17 Aprilie 2024, 14:44

Punem pariu ca la 58 de ani inscrie mai mult decat Miculescu?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează