INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Real Madrid, favorizată de noua „Lege Mbappe”. Deja polemici în Spania

Kylian Mbappe / Foto: Getty Images
Kylian Mbappe / Foto: Getty Images

Articol de - Publicat joi, 25 aprilie 2024 11:57 / Actualizat joi, 25 aprilie 2024 16:01

Kylian Mbappe (25 de ani), așteptat să se transfere în vară de la PSG, va achita doar un impozit de 25%, jumătate față de taxa pe care ar trebui s-o suporte dac-ar semna cu Barcelona. Mundo Deportivo dezvăluie că noua lege e în curs de aprobare de către Comunidad de Madrid și îi va proteja pe străinii care vin să lucreze în capitala Spaniei.

După Legea Beckham, intrată în vigoare în 2005, la 2 ani după venirea lui David Beckham pe „Santiago Bernabeu", Madridul oferă străinilor care aleg să lucreze în capitala Spaniei o nouă facilitate financiară. Așa cum scrie astăzi cotidianul catalan Mundo Deportivo, marele beneficiar al înjumătățirii impozitului pe salariu, de la 50%, cât e în restul țării, la 26,5% în La Comunidad de Madrid, este Kylian Mbappe.

Așa se va și numi legea ce va permite ca starul francez transferat în vară de la PSG să achite o taxă numai cu două procente mai mare decât a unui simplu cetățean, care, de exemplu, câștigă între 12.000 și 18.000 de euro brut anual! Lucru ce nu s-ar putea aplica în alte regiuni ale țării, inclusiv în Catalunya!

Răzvan Lucescu, adio titlu! PAOK s-a împiedicat de cea mai slabă echipă din play-off
PAOK
Răzvan Lucescu, adio titlu! PAOK s-a împiedicat de cea mai slabă echipă din play-off

Deja polemici și critici legate de discriminarea fiscală

„Kylian Mbappe, al cărui salariu ar urma să fie de 30 de milioane de euro net, va vira la stat aceeași sumă pe care o plătește un spaniol cu doar 20.000 de euro brut anual! De altfel orice fotbalist străin angajat și rezident în Comunitatea Madrid va suporta un impozit de două ori mai mic decât taxa, obligatorie, prevăzută în Catalunya.

Această nouă lege deja a produs numeroase polemici și a atras critici referitoare la diferența de impozitare în cadrul aceleiași țări. În acest fel, fotbaliștii din străinătate vor prefera Madridul", scrie același MD.

Se pune la îndoială constituționalitatea textului de lege!

Un specialist în finanțe de la o universitate catalană a explicat că un jucător care semnează un contract anual de 40 de milioane de euro va plăti 10 milioane impozit, în timp ce în Barcelona ar avea de achitat 20 de milioane.

„Comunitatea madrilenă ar putea deveni un paradis fiscal și ar atrage mult mai ușor staruri de genul lui Kylian Mbappe, dar ar pune în discuție constituționalitatea textului de lege", susține Joan Pages, expert în Dreptul Financiar și Fiscal la Universitatea Rovira y Virgili, într-o declarație pentru postul de radio RAC1.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Villas-Boas, dezvăluiri cutremurătoare despre un moment de cumpănă: „Am început să mă simt rău și îmi amintesc că mă gândeam «O să mor, o să mor!»”
PORTUGALIA
Villas-Boas, dezvăluiri cutremurătoare despre un moment de cumpănă: „Am început să mă simt rău și îmi amintesc că mă gândeam «O să mor, o să mor!»”
Decizie total neașteptată! Barcelona a bătut palma cu antrenorul pentru următorul sezon
Barcelona
Decizie total neașteptată! Barcelona a bătut palma cu antrenorul pentru următorul sezon

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează