INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIVERPOOL - TOTTENHAM

Liverpool - Tottenham 4-2 » Echipa lui Drăgușin a fost ciuruită pe Anfield, în a patra înfrângere consecutivă

Liverpool - Tottenham, foto: Imago Images +9   FOTO
Liverpool - Tottenham, foto: Imago Images

Articol de , - Publicat duminica, 05 mai 2024 20:31 / Actualizat duminica, 05 mai 2024 20:37

Liverpool - Tottenham, meci contând pentru etapa #36 din Premier League, s-a terminat cu o victorie clară a gazdelor, scor 4-2. Echipa lui Radu Drăgușin a evitat spre finalul partidei un rezultat și mai rușinos pe Anfield, în a 6-a partidă consecutivă din Premier League în care internaționalul român a fost uitat pe banca de rezerve de Ange Postecoglou.

„Cormoranii” au început recitalul încă din minutul 16. Gakpo a centrat de pe partea stângă a atacului elevilor lui Jurgen Klopp. Egipteanul s-a înălțat și a reluat cu capul din 5 metri în poarta apărată de Vicario, fiind scăptat total din marcaj de o apărare visătoare a celor de la Spurs.

Pițurcă nu a avut milă de jucătorul lansat de Hagi: „Credeam că e cel mai mare talent, dar acum...”
EURO GSP
Pițurcă nu a avut milă de jucătorul lansat de Hagi: „Credeam că e cel mai mare talent, dar acum...”

Liverpool și-a adjudecat prima repriză cu Tottenham fără emoții

Liverpool s-a desprins la două goluri avans pe finalul primei reprize. În minutul 45, Robertson a primit balonul de la Mac Allister și i l-a retrimis lui Mo Salah, care a reluat din prima. Vicario a avut o intervenție incredibilă, însă Robertson le-a dublat avantajul „cormoranilor” pe respingerea portarului celor de la Spurs.

Scorul a început să capete proporții pentru Liverpool în minutul 50, când Salah & co. au făcut 3-0 pe pe teren propriu. Elliott i-a așezat balonul pe frunte lui Gakpo, care a sărit de lângă Romero și a marcat pentru „cormorani” cu o lovitură de cap imparabilă.

Liverpool a ajuns să aibă 4-0, dar Tottenham a mai spălat pe final din rușine

Nord-londonezii au fost în pericol să încaseze o adevărată  umilință. În minutul 59, Elliott a dus scorul la 4-0, după ce a primit mingea în flancul stâng de la Salah. Ulterior,  Elliott a pătruns în centru printr-un dribling scurt și a trimis balonul de la aproximativ 23 de metri direct în vinclul porții apărate de Vicario.

Tottenham s-a trezit mult prea târziu pentru a obține un rezultat pozitiv, însă suficient de devreme pentru a evita o mare rușine. În minutul 72, Richarlison (introdus în minutul 61 în locul lui Bentancur) a avut o deviere demnă de un atacant brazilian după pasa oferită de Johnson, la care Alisson nu a putut face nimic.  

În minutul 77, brazilianul s-a comportat ca un adevărat pivot. I-a întors balonul lui Son, care din câțiva metri a trimis pe lângă Alisson, iar nord-londonezii au început să spere chiar la un miracol, deși la un moment dat erau în pericol să fie zdrobiți pe Anfield.

Finalul a fost unul electrizant, cu ocazii de gol la ambele porți, însă Liverpool - Tottenham s-a terminat 4-2. În urma acestui rezultat, Liverpool rămâne pe 3 cu 78 de puncte, iar Spurs pe poziția a 5-a cu 60 de puncte. Newcastle, la 4 puncte în spate, îi amenință poziția echipei lui Postecoglou, ajunsă la 4 eșecuri consecutive.

Clasamentul din Premier League:

FINAL. Liverpool - Tottenham 4-2

  • Au marcat: Salah (16'), Robertson (45'), Gakpo (50'), Elliott (59') / Richarlison (72'), Son (76')
  • Click AICI pentru statistici.
  • Min. 59: GOL Liverpool! Elliott a primit mingea în flancul stâng de la Salah, a pătruns în centru printr-un dribling scurt și a trimis balonul de la aproximativ 23 de metri direct în vinclul porții apărate de Vicario,
    Min. 50: GOL Liverpool! Elliott îi așază balonul pe cap lui Gakpo, care sare de lângă Romero și duce scorul la 3-0 pentru „cormorani” cu o lovitură de cap imparabilă.
  • Min. 45 + 3: La pauză Liverpool o conduce pe Tottenham cu 2-0.
  • Min. 45: GOL Liverpool! Robertson primește balonul de la Mac Allister și îi retrimite mingea lui Mo Salah, care reia din prima. Vicario are o intervenție incredibilă, însă Robertson le dublează avantajul „cormoranilor” pe respingerea portarului celor de la Spurs.
    Min. 34: Gakpo a solicitat o lovitură de pedeapsă, după ce a fost călcat de către Van de Ven în careul nord-londonezilor. Arbitrul nu a văzut nimic și nici VAR nu a intervenit.
  • Min. 16: GOL Liverpool! Gakpo centrează de pe partea stângă a atacului „cormoranilor” pentru Mo Salah, care se înalță și, scăpat total din marcaj, reia cu capul din 5 metri în poarta apărată de Vicario.

Liverpool - Tottenham / Foto: Getty Images
Liverpool - Tottenham / Foto: Getty Images
Liverpool - Tottenham / Foto: Getty Images
Liverpool - Tottenham / Foto: Getty Images
Liverpool - Tottenham / Foto: Getty Images
+5 FOTO

Liverpool - Tottenham, echipele de start:

Liverpool (4-3-3): Alisson - Robertson, Van Dijk, Quansah, Alexander-Arnold - Mac Allister, Endo, Elliott - Diaz, Gakpo, Salah
Rezerve: Bajcetic, Bradley, Gomez, Gravenberch, Jones, Kelleher (GK), Konate, Nunez, Szoboszlai
Antrenor: Jurgen Klopp

Tottenham (4-3-3): Vicario - Porro, Romero, Van de Ven, Emerson Royal - Bissouma, Sarr, Bentancur - Kulusevski, Son, Johnson
Rezerve: Austin (GK), Drăgușin, Gil, Hojbjerg, Lo Celso, Maddison, Moore, Richarlison, Skipp O.
Antrenor: Ange Postecoglou
Stadion: Anfield
Arbitru: Paul Tierney

Update, 17:54: Radu Drăgușin, fundașul echipei naționale a României, este rezervă și la acest meci.

Internaționalul român se află la al 6-lea meci în care Ange Postecoglou îl lasă pe bancă în Premier League la startul partidei. În precedentele 5 confruntări din campionatul Angliei, Drăgușin nu a jucat deloc!

Update, 17:37: La rândul ei, Tottenham s-a arătat încrezătoare înaintea duelului cu Liverpool.

Spurs a postat un mesaj de încurajare înaintea duelului cu Liverpool, pe contul clubului de X, avându-i în prim-plan pe Richarlison, Romeo și Sarr.

Liverpool - Tottenham 4-2 » Echipa lui Drăgușin a fost ciuruită pe Anfield, în a patra înfrângere consecutivă
Tottenham

Update, 17:25: Liverpool a postat un videoclip, pe contul clubului de X - fost Twitter, în care prezintă stadionul Anfield înaintea duelului cu Tottenham.

Arena se prezintă impecabil și este pregătită să găzduiască cel mai puternic duel al etapei a 36-a din Premier League.

Update, 17:20: Chiar dacă șansele la titlu sunt aproape nule, Virgil van Dijk, căpitanul „cormoranilor”, a transmis un mesaj de luptă înaintea meciului cu Tottenham.

„Avem obligația față de noi înșine și față de suporterii noștri să continuăm să luptăm până la final”, a spus stoperul olandez.

Liverpool - Tottenham 4-2 » Echipa lui Drăgușin a fost ciuruită pe Anfield, în a patra înfrângere consecutivă
Virgil van Dijk, căpitanul „cormoranilor”

Informații înainte de Liverpool - Tottenham:

„Cormoranii” vin după două eșecuri pe teren propriu și au ieșit din lupta pentru titlu. Este ultimul derby pe Anfield pentru Jurgen Klopp. Echipa sa este pe locul 3 în acest moment, cu 75 de puncte după 35 de etape. Spurs este pe 5, cu 60. Radu Drăgușin este anunțat rezervă pentru această partidă.

Dacă Liverpool a ieșit din lupta pentru titlu, și Tottenham pare total ieșită din cursa pentru ocuparea unui loc de UEFA Champions League la finalul sezonului. Cele două echipe au dezamăgit în acest sezon.

Trupa lui Klopp are două eșecuri pe teren propriu în ultimele două meciuri, în timp ce Tottenham a pierdut ultimele trei partide din Premier League, perioadă în care a punctat de două ori. În meciul tur, disputat pe 30 septembrie 2023, Spurs a învins-o pe Liverpool pe teren propriu, scor 2-1.

Citește și alte știri:

Prima reacție a lui Florescu după momentul controversat cu Hanca: „Mi se pare penibil!”
BOTOȘANI - VOLUNTARI 0-0
Prima reacție a lui Florescu după momentul controversat cu Hanca: „Mi se pare penibil!”
Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”
U Cluj - Dinamo 3-3
Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (13)
VardyParty
VardyParty  •  05 Mai 2024, 21:59
Postat de VanBasten2000 pe 05 Mai 2024, 20:17

Drago intra pe teren, marcheaza un hattrick si devine eroul lui Spurs.

Deci nu numai ca te-ai culcat la 3rei dimineata, dar - mahmur fiind - ai baut prea multă zeamā de varză (metoda Marian Mexicanu) si uite ce idei îți vin, Hermano.

VardyParty
VardyParty  •  05 Mai 2024, 21:57
Postat de lucian007 pe 05 Mai 2024, 20:16

Tot nu înţeleg... de ce a insistat Martalogu să-l aducă pe Drăguşin, dacă nu-l bagă să joace?

Pentru ca a luat 1/4 din banii lui Maneà, d’aia.

VardyParty
VardyParty  •  05 Mai 2024, 21:55
Postat de opinez pe 05 Mai 2024, 21:21

Mi-e mila de Dragusin ca si-a dat cariera pe mana unui mediocru de antrenor care mai e si grec. Astia n-or sa promoveze un est-european vreodata. Echipa e praf si astuia nu ii da 2-3 meciuri? Tuchel sigur ii dadea.

Respect; in primul rand si-a dat cariera pe mana unui agent. Est-european sǎ zicem, pentru ca noi votām pentru incluziune.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează