INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Emmanuel Macron, în „război” cu Real Madrid » Subiectul e, din nou, Kylian Mbappe

Kylia Mbappe, alături de Emmanuel Macron, după finala Mondialului din 2022/ foto: Imago Images
Kylia Mbappe, alături de Emmanuel Macron, după finala Mondialului din 2022/ foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 07 mai 2024 20:51 / Actualizat marti, 07 mai 2024 21:44

Emmanuel Macron, președintele Franței, intervine din nou în viitorul lui Kylian Mbappe. Prima oară a făcut-o în 2022, când l-a convins pe atacant să semneze prelungirea contractului cu PSG, deși era în negocieri cu Real Madrid. Acum, atacantul este la un pas de oficializarea transferului la Real, dar a intervenit iar Macron.

Real Madrid a interzis jucătorilor săi să evolueze la Jocurile Olimpice, programate la Paris în perioada 26 iulie - 11 august. Kylian Mbappe (25 de ani) este așteptat la Real Madrid din vară, dar Emmanuel Macron (46 de ani) dorește ca starul francez să evolueze pentru selecționata olimpică a „cocoșului galic”.

Emmanuel Macron vrea o echipă a Franței puternică la competiția de la Paris

Emmanuel Macron, președintele Franței, dorește o selecționata puternică pentru competiția găzduită de țara lui, cu Mbappe în frunte.

Acesta pune presiune pe cluburi, în special pe Real Madrid pentru a lăsa jucătorii să evolueze la Jocurile Olimpice: „Chiar sper că echipele europene își vor lăsa jucătorii, cum au făcut cluburile franceze. Acesta este spiritul olimpic”.

Președintele a menționat faptul că a vorbit cu tatăl lui Mbappe. Acesta i-a confirmat lui Macron că Mbappe ar vrea să joace la Jocurile Olimpice: „M-am întâlnit cu tatăl lui Mbappe săptămâna trecută și i-am pus întrebarea. Acesta mi-a spus: «Vrea să joace pentru Franța!».

Kylian Mbappe a anunțat că are alte priorități

Mbappe a avut altă poziție recent când a fost chestionat despre această situație. Atacantul a spus că se concentrează pe fotbalul de club și dorește să califice PSG în finala Champions League: „Poziția mea nu s-a schimbat, dar adevărul este că nu mă gândesc la Jocurile Olimpice. Sunt concentrat pe prezent și prezentul este acum PSG.”

Nici poziția clubului din capitala Spaniei nu s-a schimbat.

Cotidianul Marca susține că Real Madrid a decis ca jucătorii lor să nu evolueze pentru selecționatele olimpice și a trimis o scrisoare către Federația Franceză de Fotbal. Cum competiția nu este parte din calendarul FIFA, cluburile nu sunt obligate să-și lase jucătorii la Jocurile Olimpice.

Cum s-a terminat intervenția lui Emmanuel Macron din 2022

Nu este prima dată când Emmanuel Macron joacă un rol important în cariera lui Kyllian Mbappe. În 2022, l-a convins să continue la PSG. Mbappe a fost influențat de președinte: „Nu mi-am imaginat vreodată că voi ajunge să vorbesc cu președintele despre viitorul meu, despre viitorul carieriei mele, deci este o nebunie, chiar o nebunie. Mi-a spus: «Vreau să rămâi. Nu vreau să pleci acum. Ești foarte important pentru țară! Ai timp să pleci, mai poți sta un pic»”.

Ultimele meciuri ale lui Kyllian Mbappe pentru PSG

Atacantul francez mai are puține apariții programate în tricoul lui PSG. El va juca ultimul meci european acasă, pe „Parc des Princes”, în această seară de la 22:00, împotriva Borussiei Dortmund. Parizienii trebuie să întoarcă eșecul din tur, scor 1-0, pentru a obține biletele pentru finala de pe Wembley.

PSG va mai juca un singur meci pe teren propriu în campionat împotriva celor de la Toulouse duminică.

26de goluri și 7 assist-uri are Kylian Mbappe în tricoul celor de la PSG în actuala ediție din campionatul francez

  • Articol de Tudor Belivacă

CITEȘTE ȘI ALTE ȘTIRI DIN FOTBALUL INTERNAȚIONAL:

Manchester United, făcută PRAF după umilința cu Crystal Palace: „Cea mai prost antrenată echipă din Premier League! Casemiro ar trebui să se lase”

Thomas Tuchel, talismanul lui Bayern în semifinale? Ce record deține tehnicianul german

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (4)
Ubi_Mortus
Ubi_Mortus  •  08 Mai 2024, 13:38
Postat de manx pe 08 Mai 2024, 11:55

Franta mai exixta? Sunt cartiere întregi unde nu mai vezi un francez. Vai de mama lor. Si nu ne acepta pe noi, le plac arabi si negri. Românii muncesc, aia stau pe social si pe somaj. Francezii fac greve.

Exact. La fel si in Anglia, Germania, Suedia. Nu de mult, am vazut un interviu cu o musulmanca emigrata in Finlanda, ce zicea ca "nu prea e diversitate, sunt prea multi finlandezi pe aici, dar si noi devenim tot mai multi". Daca asta nu este un atac organizat asupra civilizatiei europene, nu stiu ce mai este. Putin e mic copil cu razboiul din Ucraina, macar acolo vezi cine si de unde te ataca. Dar Europa e adormita si divizata pe probleme puerile, sentimentul nationalist aproape nu mai exista (nu ma refer la sovinism, ci la identiatea nationala, care se doreste a fi stearsa) iar Jihadul modern, asa cum spunea cineva, va fi castigat de pantecele femeilor arabe.

manx
manx  •  08 Mai 2024, 11:55
Postat de Ubi_Mortus pe 08 Mai 2024, 06:41

Mai bine ar face curățenie la el acasă, că s-a umplut Franța de imigranți ilegali, mai ales orașele mari, și se duce naibii moștenirea culturală...

Franta mai exixta? Sunt cartiere întregi unde nu mai vezi un francez. Vai de mama lor. Si nu ne acepta pe noi, le plac arabi si negri. Românii muncesc, aia stau pe social si pe somaj. Francezii fac greve.

Ubi_Mortus
Ubi_Mortus  •  08 Mai 2024, 06:41
Postat de manx pe 07 Mai 2024, 23:32

Macron vorbeste de spiritul olimpic :) si-si trimite poporul la razboi. Vrea un razboi european, mondial...

Mai bine ar face curățenie la el acasă, că s-a umplut Franța de imigranți ilegali, mai ales orașele mari, și se duce naibii moștenirea culturală...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close