INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Discuții avansate pentru succesorul lui Thomas Tuchel » Un selecționer a devenit favorit s-o preia pe Bayern

Ralf Rangnick nu are în palmares nciciun titllu de campion în Germania / Foto: Imago
Ralf Rangnick nu are în palmares nciciun titllu de campion în Germania / Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 23 aprilie 2024 16:03 / Actualizat marti, 23 aprilie 2024 16:03

Ralf Rangnick (65 de ani), actualul selecționer al Austriei, ar putea pleca după Euro 2024 de la națională și să o antreneze pe Bayern. Potrivit Bild, negocierile ar fi demarat după ce bavarezii s-au resemnat că nu pot ajunge la Xabi Alonso și Julian Nagelsmann. Sky Sports anunță, la rându-i, o luptă în doi cu Roberto De Zerbi.

Bayern își continuă căutările în dorința de a găsi cât mai repede un înlocuitor pentru Thomas Tuchel. Se știe deja că antrenorul german va pleca de la Munchen la finalul sezonului și va lăsa vacant locul pe banca tehnică a bavarezilor.

Mikel Arteta l-a caracterizat pe Mauricio Pochettino, înainte de Arsenal – Chelsea: „De asta sunt sigur”
Arsenal – Chelsea
Mikel Arteta l-a caracterizat pe Mauricio Pochettino, înainte de Arsenal – Chelsea: „De asta sunt sigur”

Șefii fostei campioane a Germaniei nu au reușit să-l convingă nici pe Xabi Alonso, ce nu are deloc de gând să se despartă acum de Bayer Leverkusen, după ce tocmai ce a stopat hegemonia lui Bayern. Și nici pe Julian Nagelsmann, care tocmai ce a ajuns la o înțelegere cu Federația pentru a continua ca selecționer al Mannschaft-ului până după CM 2026.

Rangnick are contract până după CM 2026!

Noutatea vine de la tabloidul Bild și se referă la primele contacte pe care echipa de pe locul secund din Bundesliga le-a avut cu Ralf Rangnick. Sursa citată scrie că neamțul de 65 de ani ar fi devenit principalul favorit să fie instalat ca tehnician al munchenezilor începând cu sezonul viitor.

Rangnick a activat șase luni la Manchester United ca interimar până la numirea lui Erik ten Hag, în vara lui 2022. După care s-a înțeles cu naționala Austriei, pentru un contract valabil până în 31 iulie 2026, după Mondialul din SUA, Mexic și Canada.

De Zerbi ar putea pleca pentru 15 milioane!

Pe de altă parte, Sky Sports Germania susține că deocamdată disputa pentru succesorul lui Thomas Tuchel s-ar purta în doi, între Ralf Rangnick și Roberto De Zerbi, numai că și tehnicianul italian de 44 de ani, curtat și de Barcelona, are acord cu Brighton până pe 30 iunie 2026 și este legat printr-o clauză de reziliere, cifrată la circa 15 milioane de euro.

13 victorii în 21 de jocuri la naționala Austriei

Rangnick, care a mai fost dorit în trecut și de AC Milan, înaintea venirii lui Stefano Pioli, nu deține un palmares bogat în privința trofeelor câștigate: are doar trei trofee cucerite cu Schalke 04: Cupa, Cupa Ligii și Supercupa Germaniei. N-a terminat Bundesliga mai sus de locul al doilea și s-ar mai putea lăuda cu Cupa Intertoto cu VfB Stuttgart.

Ralf Rangnick a reușit să califice reprezentativa Austriei la Euro 2024, unde are însă o grupă D extrem de grea, cu Franța, Țările de Jos și Polonia. În 21 de meciuri, a înregistrat 13 succese, 3 egaluri și 5 înfrângeri.

8echipe de club a pregătit Ralf Rangnick în Germania, între care Stuttgart, Hannover, Schalke, Hoffenheim, RB Leipzig. În total a bifat 772 de partide în cariera începută în 1985

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Gigantul rus Gazprom bagă bani la campioana vecinilor! Bugetul ajunge la 50 de milioane de euro
UNGARIA
Gigantul rus Gazprom bagă bani la campioana vecinilor! Bugetul ajunge la 50 de milioane de euro
Dat afară de Roma, Jose Mourinho a transmis ce vrea să facă în continuare și ce echipă preferă să preia!
ITALIA
Dat afară de Roma, Jose Mourinho a transmis ce vrea să facă în continuare și ce echipă preferă să preia!

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează