INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UNGARIA

Gigantul rus Gazprom bagă bani la campioana vecinilor! Bugetul ajunge la 50 de milioane de euro

Ferencvaros, înaintea meciului cu Olympiacos din play-off-ul Conference League / Foto: Imago
Ferencvaros, înaintea meciului cu Olympiacos din play-off-ul Conference League / Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 23 aprilie 2024 15:15 / Actualizat marti, 23 aprilie 2024 15:18

Ferencvaros, care și-a asigurat matematic al șaselea titlu național consecutiv și al 35-lea în total, va semna un contract de sponsorizare cu Gazprom. Gigantul rus pe care UEFA l-a exclus din rândul sponsorilor Ligii Campionilor după invazia Ucrainei și ce continuă să investească la Zenit St. Petersburg și la Steaua Roșie Belgrad.

Fotbalul maghiar e pe cale să dea o importantă lovitură financiară. În virtutea bunelor relații pe care Ungaria ține să le păstreze cu Rusia, contrar curentului din Uniunea Europeană, Guvernul de la Budapesta și-a dat girul pentru un important contract de colaborare cu Gazprom. Așa cum anunță cotidianele Blikk și Nemzetisport, preluate și de cunoscuta agenție Bloomberg, campioana va semna acordul pentru a fi sponsorizată de gigantul energetic rus.

Dat afară de Roma, Jose Mourinho a transmis ce vrea să facă în continuare și ce echipă preferă să preia!
ITALIA
Dat afară de Roma, Jose Mourinho a transmis ce vrea să facă în continuare și ce echipă preferă să preia!

Sursele maghiare susțin că bugetul anual al lui Ferencvaros va crește la 50 de milioane de euro, o sumă remarcabilă pentru nivelul fotbalului din Europa de Est. Și la nivelul unui Empoli ori Lecce din Serie A, Cadiz din LaLiga sau Metz, Montpellier și Brest din Ligue 1.

Gazprom vira la UEFA 40 de milioane anual

Campioana Ferencvaros, care și-a asigurat și matematic al șaselea titlul consecutiv de campioană și al 35-lea în total în istoria clubului din Capitală, a primit girul premierului Viktor Orban de a încheia afacerea cu Gazprom.

Asta în condițiile în care UEFA a rupt angajamentul cu rușii în 2022, la fel cum a procedat și Schalke 04, după declanșarea războiului cu Ucraina, Gazprom fiind un partener greu pentru competiția de top intercluburi de pe continent, Liga Campionilor, în care investea 40 de milioane de euro anual.

„Cu cât sunt mai multe companii ce bagă bani în sportul din Ungaria cu atât mai bine", a declarat recent ministrul maghiar de Externe, într-o discuție cu Bloomberg, despre contractul care ar urma să fie parafat în săptămânile următoare.

Ungaria are acord la nivel statal cu Rusia

„Anul trecut, Ungaria a încheiat un acord cu Gazprom pentru a extinde fluxurile de gaze din Rusia, chiar în condițiile în care multe din țările din UE au luat măsuri pentru a-și reduce sau elimina dependența energetică de Moscova.

De asemenea, Orban a încercat în repetate rânduri să se opună prin veto încercărilor Uniunii Europene de a spori ajutorul acordat Ucrainei pentru respingerea trupelor rusești, pentru ca apoi să dea înapoi, atrăgându-și mânia aliaților săi occidentali din UE și a alianței militare NATO", scriu cei de la Bloomberg.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Au venit să-l jefuiască cu ciocanul » Clipe horror trăite de mijlocaşul turc al lui Lille
Au venit să-l jefuiască cu ciocanul » Clipe horror trăite de mijlocaşul turc al lui Lille
L-a depășit pe Mourinho și a ajuns în spatele lui Herrera » Ascensiunea fulminantă a noului campion al Italiei
ITALIA
L-a depășit pe Mourinho și a ajuns în spatele lui Herrera » Ascensiunea fulminantă a noului campion al Italiei

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (5)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  24 Aprilie 2024, 01:30
Postat de Catalynn_18 pe 23 Aprilie 2024, 15:30

Păi și atunci de ce vă mirați ca au bani și pt OSK si Ciuc … Bravo lor, băieți deștepți! La propriu chiar: la ei IQ mediu e 99, la noi 87. Asta e, daca nu aveam atâția fcsbisti care sa ne tragă în jos … :-(((

tu duci foarte jos OQ-ul.. esti pe undeva la -1000000000000

Vali1951
Vali1951  •  23 Aprilie 2024, 23:57

Slugile Rusiei își urmează interesele. Am ocupat Budapesta in 1919 și am învins bolșevismul! Trăiască România Mare! Trianon 4 iunie 1920

21lva
21lva  •  23 Aprilie 2024, 15:39

Sponsorizare Gazprom = cumparare de favoruri de la statul/organizatia beneficiara

Vezi toate comentariile (5)
Comentează