Incredibil! O vietnameză a adus pe lume un băieţel care a cântărit la naștere 7,1 kilograme!

Articol de GSP miercuri, 18 octombrie 10:15

Nguyen Kim Lien, o femeie din Vietnam, provincia nordică Vinh Phuc, a reușit performanța de a aduce pe lume un băieţel care a cântărit la naștere, nici mai mult nici mai puțin de 7,1 kilograme!



Proaspăta mămică a fost șocată să afle acest lucru, pentru că știa că bebeluşul cântărea în jur de 5 kilograme.

"Când medicul mi-a spus că bebeluşul meu cântărește 7,1 kg, nu mi-a venit să cred!", a povestit Tran Van Quan, tatăl bebelușului născut sâmbătă, prin cezariană. Pentru a fi siguri, l-au cântărit din nou, după ce medicii l-au adus în camera de spital a mamei. "Avea 7,2 kilograme! Cântarele nu mint", a adăugat Tran Van Quan.

Personalul spitalului a confirmat greutatea micuțului Tran Tien Quoc, dar a refuzat să facă alte comentarii. Bebeluşul de 7,1 kilograme va pleca acasă în câteva zile cu mama sa, care este în perioada de recuperare după ce a suferit operaţia de cezariană. Acesta este al doilea fiu al cuplului. Primul lor copil a fost născut în 2013 și a cântărit 4,2 kilograme.

Acesta este cel mai recent caz de acest gen. În 2008, o fetiţă care cântărea aproape 7 kilograme s-a născut tot în Vietnam, în provincia centrală Gia Lai. Conform Guinness World Records, cel mai greu copil născut vreodata de o mamă sănătoasă avea 10,2 kilograme. Acesta a venit pe lume în anul 1955 în oraşul Aversa din Italia.