GALERIE FOTO A fost pregătită cea mai lungă pizza din lume. Nu ai văzut niciodată un asemenea preparat!

Articol de GSP luni, 26 iunie 10:00

O firmă din Quebec a organizat prepararea celei mai lungi pizza din lume. Chiar dacă s-a muncit foarte mult la ea, pizza a măsurat doi kilometri și a fost făcută pe autostrada Autoclub Speedway de Fontana, în California. Precedentul record a fost realizat la Napoli cu o pizza de 1,8 kilometri.



Au fost instalate trei cuptoare de gătit, iar bucătarii au fost nevoiţi să prepare pizza foarte repede. "Am modificat cuptoare pentru a fi mai puternice, pentru a ne încadra în timp. Modelele noastre cele mai puternice pot ajunge la 800 de grade Fahrenheit, însă după modificări au atins 1000 de grade Fahrenheit", a declarat Philippe Levasseur, proprietarul cuptoarelor de producție pentru restaurante și brutării.

Pentru a pregăti uriaşa pizza au fost nevoie de 8321,5 kilograme de aluat, aproape 400 de kilograme de mozzarella și două tone de sos de roșii. Au lucrat aproximativ 300 de persoane, mulţi dintre ei fiind bucătari la cele mai renumite pizzerii din lume.

Pizza a fost preparată în faţa a 2.000 de spectatori, care au luat şi acasă o bucată din creaţia gigantică. Restul a fost plasată în cutii și expediate în zona Fontana (o suburbie din Los Angeles) pentru a fi oferită săracilor.

Pentru a organiza totul a fost nevoie de mai multe săptămâni de muncă, însă totul a ieșit foarte bine, iar pizza uriașă a intrat în Cartea Recordurilor.

 GALERIE FOTO A fost pregătită cea mai lungă pizza din lume. Nu ai văzut niciodată un asemenea preparat!