FOTBAL  »  LIGA 2  »  BARAJ

EXCLUSIV „Și eu am informațiile acestea” » Clubul din Liga 2 care ar putea ajunge la „barajul” de promovare într-un mod nesperat: „Ar fi un an câștigat!”

FC Argeș a retrogradat la finalul anului trecut, iar de atunci nu se regăsește / Sursă foto: Gabriela Neacșu
FC Argeș a retrogradat la finalul anului trecut, iar de atunci nu se regăsește / Sursă foto: Gabriela Neacșu

Articol de - Publicat joi, 25 aprilie 2024 18:31 / Actualizat vineri, 26 aprilie 2024 02:54

Gazeta Sporturilor a publicat astăzi o informație de impact din culisele fotbalului românesc, posibilitatea reală ca lupta pentru promovarea în Superligă să capete o doză în plus de suspans, pe fondul problemelor pe care CS Mioveni le are cu licența. Astfel, s-ar întrevede varianta ca „barajul” pentru promovare să fie jucat de una dintre Chindia și FC Argeș!

Viorel Tudose, principalul sponsor de la FC Argeș, a comentat acest scenariu într-o reacție oferită în exclusivitate pentru GSP.ro.

Nu iau licența?! » DECIZIA care poate arunca în aer promovarea în Superliga! Două echipe stau la pândă în culise
PROMOVARE
Nu iau licența?! » DECIZIA care poate arunca în aer promovarea în Superliga! Două echipe stau la pândă în culise

Mâhnit în continuare pe evoluția propriei echipei, afaceristul a adoptat o poziție neutră, spune că așteaptă o informare oficială din partea Federației Române de Fotbal pentru clarificarea situației. „Dar nu sunt ipocrit să spun că nu mă interesează”, a plusat omul cu banii de la FC Argeș.

Viorel Tudose, sponsor FC Argeș: „Problema mea e că nu joacă echipa... Dar nu ne putem da la o parte dacă s-a ivit șansa asta, nu?”

„Eu am spus de mult timp că Mioveni nu are cum să ia licența, dar noi tot ne îmbătăm cu apă rece și vrem să facem sport în România...

Sportul are nevoie de bani! Astea sunt povești, că ne cârpim cu câțiva bani, că mai primim o sponsorizare... N-o să facem niciodată treabă, ne mirăm de ce ne bate Luxemburgul la baschet, de ce nu mai intrăm în cupele europene la fotbal.

Și eu am informațiile acestea, dar trebuie să și joace echipa, noi am pierdut cu Reșița! Problema mea e că nu joacă echipa, indiferent de ce apare. Cu o victorie la Dej, poate...

Dar nu știm ce se va întâmpla, nu știm dacă Federația a luat în calcul acest aspect, ca locul 7... Aici iar nu este OK, ar trebui un meci direct între ele (n.r. FC Argeș și Chindia). Să vedem ce vor decide cei de la Federație”, a declarat Viorel Tudose, pentru GSP.ro.

„Și eu am informațiile acestea” » Clubul din Liga 2 care ar putea ajunge la „barajul” de promovare într-un mod nesperat: „Ar fi un an câștigat!”
Viorel Tudose, sponsor FC Argeș / Captură GSP Live

„Aș fi ipocrit să spun că nu mă interesează!”

Sponsorul „vulturilor violeți” a adăugat:

„Vă dați seama, nu ne putem da la o parte dacă s-a ivit șansa asta, nu? Aș fi ipocrit să spun că nu mă interesează, ar fi un an câștigat pentru FC Argeș.

Să vedem însă jocul rezultatelor, să vedem ce va face Chindia. Din informațiile noastre, doar noi și Chindia am avea șanse de licență”.

Mi-aș dori să ajungem să întâlnim din nou Dinamo la «baraj», deși, sincer, nu suntem încă pregătiți să jucăm cu o echipă de Liga 1. Noi nu suntem pregătiți să jucăm cu o echipă de Liga 2, din a doua jumătate a clasamentului. Dar haideți să ajungem noi la «baraj» și pe urmă vedem

- Viorel Tudose, sponsor principal FC Argeș

FC Argeș și Chindia stau la pândă în culise

Sunt semnale în culise că CS Mioveni, acum pe locul 6 în play-off, riscă să nu obțină dreptul de a intra în barajul pentru promovare. Vineri, Comisia de Licențiere a FRF ar urma să anunțe cluburile care au obținut licența pentru Superliga, sezonul 2024/2025. Inclusiv pe cele din Liga 2 care au depus documentația necesară.

Pentru că acest final de sezon ar putea fi unul exploziv dacă, așa cum se zvonește pe culoarele de la Casa Fotbalului, cei de la CS Mioveni, acum pe locul 6 în play-off, nu ar obține dreptul de a intra în barajul pentru promovare.

În acest caz, ar fi o situație specială, numai trei formații din play-off-ul ligii secunde urmând să abă drept de promovare, Unirea Slobozia, Gloria Buzău și Csikszereda. Iar cea de-a 4-a formație, care ar urma să intre în baraj, ar trebui să vină din play-out-ul ligii secunde, dintre formațiile care au depus dosarul de licențiere pentru Superligă.

Luptă indirectă între FC Argeș și Chindia, pentru un loc în baraj!

Pentru că sistemul de desfășurare și de promovare / retrogradare la Liga 2 s-a modificat, ajungându-se la două serii de play-out, Comitetului Executiv FRF a schimbat regulamentele. Numai că, deocamdată, modificările nu au fost prevăzute și în ROAF.

Astfel, dacă în play-off-ul ligi secunde ar fi numai 3 echipe cu drept de promovare, cum ar putea fi acum dacă CS Mioveni nu ia licența, primele două urcă direct în Liga 1, a treia merge la baraj, iar a 4-a va fi echipa cu cel mai bun punctaj din cele două serii de play-out luate împreună.

În situația de acum, după 6 runde din play-out, în clasamentul cumulat al celor două serii de play-out, cel mai bine stă Chiajna, cu 37 de puncte, urmată de Chindia cu 32 de puncte și FC Argeș cu 30 de puncte. Însă Chiajna nu și-a depus dosarul de licențiere pentru Liga 1.

Reșița nu are drept de promovare, fiind club de drept public, la fel ca și CSA Steaua, iar Ceahlăul a depus dosarul pentru licența de Liga 1, dar între timp a renunțat.

Astfel, FC Argeș (Seria A) și Chindia (seria B) vor duce o luptă indirectă în acest final de play-out. Deocamdată, târgoviștenii stau mai bine, au mai mult cu două puncte. Dar au dezavantajul că au un meci mai mult. Deci până la final, FC Argeș va mai avea de jucat 3 partide, iar Chindia doar două (AICI, clasamentele actualizate din play-out-ul ligii secunde).

Citește și alte știri despre Liga 2:

EXCLUSIV Adi Mihalcea, reacție-surpriză după ce a promovat matematic în Liga 1: „Mă gândesc dacă rămân”

VIDEO În Liga 2, ca în Serie A » Promovarea în Superliga nu putea fi celebrată în vestiar decât pe refrenul momentului în fotbal

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (7)
opinez
opinez  •  26 Aprilie 2024, 13:32
Postat de CN72 pe 26 Aprilie 2024, 05:44

La sistemul pe care il propui, cu o singura retrogradata/promovata, se poate pierde interesul pt campionat pe la jumatatea lui, daca o echipa se distanteaza, in sus sau in jos E bine ca retrogradeaza/promoveaza doua, si doua la baraj. Dar ar trebui interzisi strainii de la liga 3 in jos, inclusiv, si ar trebui gasit un sistem fara injumatatirea punctelor.

De ex o L1 cu 12 inseamna vreo 6-7 care se pot lupta pentru cele 4 locuri de cupe europene si vreo 4-5 pentru evitarea celor doua locuri de baraj/retrogradare. Adica toate cu obiectiv. S-ar evita situatia de azi unde un pluton de 6 echipe joaca amicale. Plus ca drepturile s-ar imparti la mai putini, bugete mai mari, echipe teoretic mai bune si meciuri mai interesante.

therealreddog33
therealreddog33  •  26 Aprilie 2024, 10:07

Ce sistem prost gândit! Cum mă să faci play-off cu două echipe care nu au drept de promovare și o a treia, care nu e sigură de licență? Ce competiție e asta? Burlene, lasă fitilele la FIFA/UEFA și ocupă-te de competiția pe care o păstorești direct!!!

CN72
CN72  •  26 Aprilie 2024, 05:44
Postat de opinez pe 25 Aprilie 2024, 21:42

Morala e ca actualul sistem ar trebui schimbat radical. Maxim 12 echipe in prima liga. Una sa promoveze din L2 si locul 2 baraj. Liga 2 cu max 14-16 echipe. 2-3 serii de C. Musai numai tineri la judet.

La sistemul pe care il propui, cu o singura retrogradata/promovata, se poate pierde interesul pt campionat pe la jumatatea lui, daca o echipa se distanteaza, in sus sau in jos E bine ca retrogradeaza/promoveaza doua, si doua la baraj. Dar ar trebui interzisi strainii de la liga 3 in jos, inclusiv, si ar trebui gasit un sistem fara injumatatirea punctelor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează