FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV Într-o intervenție rară, Viorel Hizo a explicat căderea Rapidului: „Echipa nu are lider!”

Viorel Hizo
Viorel Hizo

Articol de - Publicat joi, 25 aprilie 2024 17:49 / Actualizat joi, 25 aprilie 2024 17:49

Retras de mai bine de 10 ani din fotbal, fostul antrenor Viorel Hizo (77 de ani) este iremediabil legat sufletește de Rapid, echipa care suferă cumplit în acest play-off.

Tehnicianul care a avut 5 mandate în Giulești, 4 ca antrenor, începând din 1993, continuând apoi cu 2001, 2004 și 2009, plus unul scurt, în 2020, de consilier pe probleme tehnico-tactice, nu-și explică nici el căderea vișiniilor în ultima parte a campionatului, comparativ cu ce se întâmplase în sezonul regulat.

Ionel Ganea l-a desființat pe Lobonț, fostul lui coleg: „Uită-te la el! Nu am mai văzut ca ăsta” » Sfat pentru Șucu, patronul „depășit de situație”
Farul - Rapid 3-1
Ionel Ganea l-a desființat pe Lobonț, fostul lui coleg: „Uită-te la el! Nu am mai văzut ca ăsta” » Sfat pentru Șucu, patronul „depășit de situație”

Viorel Hizo: „Rapid nu are un lider care să organizeze jocul, mai ales ofensiv”

„Mi-e greu să fac o analiză dacă nu sunt acolo, dacă nu știu ce se lucrează de-a lungul unui ciclu săptămânal de antrenamente. Pentru că ce faci în acele ședințe se se reflectă în final în jocurile de campionat. Dar așa, la prima vedere, mi se pare că cele mai mari probleme le au în organizarea jocului.

Nu știu ce să zic, de exemplu, eu la FC Vaslui a trebuit să schimb sistemul de joc ca să pot scoate în evidență calitățile lui Sânmărtean, Adailton, Wesley sau Temwanjera.

La Rapid parcă se simte că nu e un lider, cineva care să «vorbească» pe teren, fotbalistic, care să facă jocul. Săpunaru este un lider, are mare experiență, dar el «vorbește» în defensivă. La mijloc, în atac, acolo nu «vorbește» nimeni, de aceea nu merge pe dezvoltarea jocului”.

Legat de jocul pierdut în ultima rundă, cu Farul, Hizo consideră că „sunt riscante și aceste modificări, cu schimbarea cuplului de fundași centrali. Și s-a văzut că au fost probleme. E o problemă importantă, Grigore și Cristea nu mai jucaseră împreună. Eu spun doar ce văd, dar, repet, nu știu de ce se iau unele decizii, nu sunt acolo.

Trebuie să facă o analiză, să vadă unde au probleme, unde sunt vulnerabili, să existe trasee, cum se ajunge din punctul A în punctul B. Fiindcă suferă și la jocul fără minge, nu-și dau soluții unii altora. Dar eu nu prea am văzut trasee!

Nici acum, cu Farul, dar nici înainte. Undeva, jocul se blochează. Lobonț vine din fotbalul italian, Bergodi tot de acolo era, ar fi trebuit ca treaba să meargă, dar e clar că ceva se întâmplă".

Viorel Hizo: „Să se adune, să discute bărbătește, fiindcă e clar că au probleme de comunicare!”

Fostul tehnician a continuat: „Nu este doar ca unii să vorbească fotbalistic, să se impună în organizarea jocului, dar chiar să și vorbească efectiv pe teren, între ei! Păi, îmi aduc aminte când mergeam cu Rapidul în cantonamente în Italia și jucam meciuri de pregătire cu Brescia lui Mircea Lucescu.

Vorbeau italienii continuu pe teren, între ei, era o gălăgie pe teren, numai gura lor se auzea, se ajutau, se avertizau, colaborau. Le spuneam și alor mei să ia exemplu! Iar acum, la Rapid am senzația că e o criză de comunicare”.

Hizo crede că „ar trebui să-i adune cineva, să aibă o discuție bărbătească cu toți de față, să spună fiecare ce-l nemulțumește. Totuși, echipa a făcut doar un punct din 18 în play-off! Și reacțiile nervoase din momentul schimbărilor, cum s-a întâmplat cu Papeau și Braun, sau acum la ultimul joc, cu Krasniqi, înseamnă ceva.

Pare o echipă nemulțumită. Că nu sunt uniți, că e tensiune în vestiar, că s-au acumulat nervi, frustrări. Și poate că e momentul să le discute și poate așa echipa ar putea ieși din acest blocaj. OK, toată lumea spune că ăsta e Rapidul, când îi este bine se întâmplă ceva. Totuși, nu poate să țină asta la infinit!

Acum au toate condițiile, valoare e clar că există, doar s-a demonstrat în sezonul regulat, dar nu mai sunt o echipă. Și asta numai ei pot să-o rezolve. E un declic care poate schimba radical lucrurile".

Citește și alte știri

Ilie Dumitrescu, șocat de gestul la adresa lui Bogdan Lobonț: „E clar, o să rămână antrenor de portari”

Nu iau licența?! » DECIZIA care poate arunca în aer promovarea în Superliga! Două echipe stau la pândă în culise

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (6)
bacy
bacy  •  26 Aprilie 2024, 08:24

Chiar credeți în povestea că Săpunaru a fost accidentat ? Chiar credeți că echipa din meciul cu Farul a fost făcută de antrenor ? Aceste întrebări stau pe limba oricărui microbist și mai ales a simpatizanților acestei echipe ! După ce-a ”scăpat” de liderul galeriei, acest domn patron, nou în fotbal, a luat-o pe urmele predecesorilor lui ! Din păcate ”farmecul” a dispărut și am fost puși în fața crudului adevăr !

ienasoiu
ienasoiu  •  26 Aprilie 2024, 00:05

Au nevoie de un psiholog la echipă. De 13 luni tot spun, dar acolo sunt prea plini de ei ca să mai vadă și ce spun suporterii. Mă tot îmbie să iau tricouri din pensia mea... N-au suflet. Doar interese. Șucu ar trebui să facă schimbări masive prin birouri.

mafa
mafa  •  25 Aprilie 2024, 20:11

Echipa are nevoie de un mijlocas la inchidere gen Busquets si un coordinador de joc gen Iniesta, Xavi, Kroos.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează