FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Nu se mai are nici cu „Împăratul” » Pe lângă Zăvăleanu, Rednic mai are de plătit și alte polițe la Dinamo! Culisele unui conflict radioactiv

Mircea Rednic la Dinamo, în 2019, foto: Raed Krishan / GSP
Mircea Rednic la Dinamo, în 2019, foto: Raed Krishan / GSP

Articol de , - Publicat marti, 07 mai 2024 07:45 / Actualizat marti, 07 mai 2024 08:51

Mircea Rednic, omul pe care Dinamo îl va avea oponent în meciul decisiv pentru salvarea de la retrogradare, a promis că va face tot ce-i stă în putință pentru a-i învinge pe „câini” în ultima etapă. Polițele antrenorului nu-l vizează doar pe Răzvan Zăvăleanu, „Puriul” vrea să se răzbune și pe Elias Bucurică, liderul PCH, cel care și-ar fi dat acordul pentru mazilirea lui Rednic, în decembrie 2021.

La Dinamo, timpul nu vindecă rănile vechi, din contră, le accentuează. Înflăcărat după ce UTA s-a distrat cu FCU Craiova și și-a asigurat prima poziție în play-out, Mircea Rednic a transmis răspicat: vine la București să ia 3 puncte împotriva roș-albilor, ceea ce ar însemna, implicit, și retrogradarea acestora în Liga 2.

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe
PLAY-OUT
Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

Mircea Rednic și Dinamo. Storia di un grande amore. Sau nu?!

Duminică, la scurt timp după victoria reușită de „Bătrâna Doamnă” în fața unei alte cunoștințe vechi de-ale lui Rednic, Adrian Mititelu, tehnicianul a simțit nevoia să-l ia din nou în colimator pe administratorul judiciar de la Dinamo, Răzvan Zăvăleanu:

E vina celor de la Dinamo că nu au mers pe mâna mea, au venit specialiști acolo, începând cu marele administrator șef. El stă de 4 ani acolo și ia salariul. Eu ce să vă fac mai mult de atât? Ajutați-vă voi. Nu ați vrut să mă susțineți, să fiți sănătoși!”, a declarat Rednic, la „DigiSport Special”.

Un discurs similar avusese și după ultima etapă a sezonului regulat, când dezvăluia într-o conferință de presă care ar fi salariul lui Răzvan Zăvăleanu și de ce nu vrea nici în ruptul capului să renunțe la cei 32.000 de euro pe care-i are de recuperat din partea lui Dinamo.

Rednic și „Împăratul” Elias nu se mai au ca odinioară

Dar Zăvăleanu nu-i singurul inamic în fața căruia Rednic vrea să-și ia revanșa. Din momentul plecării sale din club, în urmă cu doi ani și jumătate, tehnicianul de 62 de ani l-a menționat constant în luările sale de poziție și pe Elias Bucurică. Pe care-l învinuiește că ar fi girat, la rândul lui, îndepărtarea lui Rednic din decembrie 2021.

„Împăratul”, așa cum liderul Peluzei Cătălin Hîldan e poreclit, un personaj respectat și glorificat de marea masă a suporterilor dinamoviști, avea un cuvânt important de spus în club în momentul în care clubul era păstorit de Asociația „Doar Dinamo București”.

Când Rednic a fost concediat pe nepusă masă de Răzvan Zăvăleanu și Iuliu Mureșan, inclusiv liderul PCH și-ar fi dat acceptul pentru plecarea acestuia, un aspect peste care Rednic n-a trecut nici în ziua de azi.

Scenele surprinse de reporterii GSP.ro, derulate la ultimul meci direct, cel disputat pe 8 martie, sunt elocvente.

Sosit devreme la „Arcul de Triumf”, Elias a întâmpinat” autocarul arădenilor cu un repertoriu vast de injurii și cuvinte grele. Iar Mircea Rednic n-a scăpat nici el de furia liderului de galerie, în momentul în care a coborât din autocar. Semn că relațiile dintre ei s-au deteriorat considerabil, deși cei doi coabitau în termeni excelenți la descălecatele lui Rednic din urmă cu 15 ani sau mai mult.

Nu se mai are nici cu „Împăratul” » Pe lângă Zăvăleanu, Rednic mai are de plătit și alte polițe la Dinamo! Culisele unui conflict radioactiv
Elias Bucurică, înainte de meciul Dinamo - UTA din luna martie

Rednic acuză în continuare că a fost debarcat pe nedrept de la Dinamo și că soarta echipei ar fi fost cu totul alta în urmă cu două sezoane, dacă ar fi fost menținut la cârma echipei. „Puriul” a fost înlocuit cu Flavius Stoican, un antrenor care a fost sacrificat destul de rapid ulterior. Pe bancă la retrogradarea istorică din 2022 a fost cehul Dusan Uhrin jr.

În martie, Rednic n-a putut s-o bată pe Dinamo

Rămâne de văzut dacă Rednic își va duce planul la bun sfârșit și-și va pune parafa pe un nou moment sumbru din istoria clubului dinamovist. Fiindcă în precedenta ocazie n-a făcut-o! În martie, UTA ar fi putut avansa în play-off cu o victorie în fața lui Dinamo, „Bătrâna Doamnă” pierzând, însă, un meci în care a fost dominată la toate capitolele de bucureșteni.

Mircea Rednic solicită 32.000 de euro, patru salarii, după ultima experiență la Dinamo

În perspectiva ultimei runde din campionat, există un detaliu, nerezolvat, între Dinamo și Mircea Rednic. „Puriul” este antrenorul cu care „câinii" au cucerit ultimul titlu de campioană, în 2007, tehnicianul cu cinci mandate în Ștefan cel Mare, Rednic despărțindu-se ultima oară de Dinamo cu iureș.

În decembrie 2021, când a fost demis de Iuliu Mureșan, administrator special, și Răzvan Zăvăleanu, administrator judiciar, Rednic a dat clubul în judecată și a solicitat plata a patru salarii compensatorii. În total: 32.000 de euro. Bani pe care gruparea dinamovistă nu a considerat necesar să-i achite, oamenii din club convinși că Rednic nu merită această compensație, invocând clauze contractuale.

Totuși, situația cu „Puriul” a rămas ca un ghimpe în planul de reorganizare al clubului, Dinamo fiind în insolvență din iunie 2021.

Mi s-a făcut o notificare pe WhatsApp, ca la ultimul angajat! Cred că meritam mult mai mult, la ce am făcut pentru Dinamo. Până la urmă, ceea ce a urmat le-a demonstrat că au făcut o greșeală.

Eu am venit după a noua sau a zecea etapă, ei erau cu Bonetti, aveau șapte înfrângeri. Le-am spus clar că n-a cum să preiau echipa, dar ei au spus: «Nu, o preiei acum, vezi ce mai e nevoie și din iarnă mergem mai departe». Apoi, vezi Doamne!, s-au speriat și Mureșan, și Zăvăleanu, și Elias că vreau eu să fac mari schimbări.

Elias a fost și el la discuții, nu el e președintele Asociației PCH? El a participat la toate discuțiile importante și a avut un cuvânt de spus. Eu nu eram dat afară dacă n-aveau acordul lor (n.r. - al DDB).

- Mircea Rednic, pe 8 martie, despre divorțul de Dinamo

Calcule: cum se salvează Dinamo

Dinamo trebuie să câștige pentru a mai spera la salvare. În cazul în care nu bate, Dinamo retrogradează direct, fără să mai conteze alte rezultate. Dacă Dinamo câștigă, atunci calculele se complică. „Câinii” s-ar salva direct dacă s-a îndeplini toate condițiile următoare:

  • Botoșani să piardă cu Oțelul, la Galați
  • Voluntari să piardă cu U Cluj
  • Poli Iași să piardă cu Petrolul
  • FCU Craiova să nu o bată pe Hermannstadt

Dinamo s-ar duce la baraj dacă ar câștiga cu UTA și s-ar îndeplini oricare 2 dintre condițiile de mai sus.

VIDEO Fanii lui Dinamo s-au săturat! I-au băgat pe jucători în ședință după 3-3 cu U Cluj: „Cine mai rămâne dacă retrogradăm?”

Mai multe știri despre Dinamo:

Rednic a anunțat clar » Mesaj către dinamoviști: „Nu ați vrut să mă susțineți, să fiți sănătoși!”

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (27)
concret
concret  •  07 Mai 2024, 23:02
Postat de Meister27 pe 07 Mai 2024, 21:20

iarasi nu ti-ai luat medicaemntele somerule.

pana si replicile mi le copiezi amaratule. pai tu esti psi... tu trebuie sa iti iei medicamentele (si se vede ca sari peste ele).

Meister27
Meister27  •  07 Mai 2024, 21:20
Postat de concret pe 07 Mai 2024, 19:59

Nu intereseaza pe nimeni aberatiile tale, randumb. Toate lumea stie ce probleme ai, ca esti un repetent low-life, un incult de 2 lei care sta la mila statului pt ajutor.

iarasi nu ti-ai luat medicaemntele somerule.

Mu13iliescu
Mu13iliescu  •  07 Mai 2024, 20:27

*** care atârnă la bani de ani de zile

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează