FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB, CAMPIOANA ROMÂNIEI

VIDEO + FOTO FCSB, campioană înainte de Paști! Deasupra tuturor, după 9 ani » Nici „Regele” n-a putut să o oprească

După 9 ani, FCSB e campioana României! A învins-o pe Farul, 2-1, în etapa a 7-a din play-off-ul Superligii și nu mai poate fi ajunsă de rivale. +8   FOTO
După 9 ani, FCSB e campioana României! A învins-o pe Farul, 2-1, în etapa a 7-a din play-off-ul Superligii și nu mai poate fi ajunsă de rivale.

Articol de , , , - Publicat sambata, 27 aprilie 2024 22:30 / Actualizat duminica, 28 aprilie 2024 21:16

După 9 ani, FCSB e campioana României! A învins-o pe Farul, 2-1, în etapa a 7-a din play-off-ul Superligii și nu mai poate fi ajunsă de rivale. E al 6-lea titlu din era Becali pentru echipa antrenată de Elias Charalambous. LPF va decerna trofeul pe 11 mai, în etapa a 9-a.

Unde s-a mutat petrecerea campioanei FCSB, după miezul nopții » Reporterii GSP au surprins imagini de senzație
FCSB, campioana României
Unde s-a mutat petrecerea campioanei FCSB, după miezul nopții » Reporterii GSP au surprins imagini de senzație

Cronică FCSB - Farul, scrisă de Remus Dinu de la Arena Națională: Dezlegare la titlu

FCSB n-a umblat cu jumătăți de măsură în fața Farului, s-a impus cu 2-1 și e noua campioană a României, preluând ștafeta chiar de la regina în exercițiu! Supremi într-un campionat condus de la cap la coadă, roș-albaștrii au pornit sărbătoarea pe ritmurile pe care nu le mai simțiseră din 2015. Iar agonia lui Becali se încheie după nouă ani, poate cu cel mai neașteptat antrenor posibil, cipriotul venit de nicăieri să aducă mântuirea.

Arena Națională n-a mai avut vibrația de la derby-ul cu Rapid de săptămâna trecută, dar mesajul întipărit colectiv în glasul tribunelor a rămas același. Unul eliberator, triumfal, un oftat prelung adunat în toată amărăciunea ultimilor ani și preschimbat între timp în refrenurile ce pornesc zgomotos din mii de piepturi.

După nouă ani, titlul e din nou o afacere roș-albastră, iar un punct ar fi de ajuns cu Farul pentru ca trofeul să intre în servietă. Totul e pregătit pentru fiestă, mai lipsește doar confirmarea matematică pentru ca artificiile să fie lansate.

FOTO. Imagini spectaculoase de la FCSB - Farul

+45 FOTO

Linia de finiș e aproape, imediat după colț, ea trebuie trecută totuși, fără „motorul” Florinel Coman și fără căpitanul Chiricheș, astăzi doar în haine civil, în tribună, căzuți în luptele date de roș-albaștri în play-off. La orizont, campioana en titre a lui Hagi, echipa care a amânat cu un an petrecerea ce răzbate acum din ecrane. Redimensionată în play-off, Farul se anunța un test încâlcit și neprevăzut pentru Olaru&Co., mai ales raportat la ceea ce arătaseră ai lui Hagi în ultimele meciuri.

Nu-i ușor să te aduni când mai e atât de puțin până în vârf, iar FCSB a confirmat că cei mai dificili kilometri către casă sunt ultimii. Ngezana a ezitat impardonabil în minutul 12, doar că Louis Munteanu n-a ajuns la întâlnire. Atacantul în mare vogă al „marinarilor” a fost și mai aproape de gol câteva minute mai târziu, dar șutul său din afara careului, ușor deviat, s-a încăpățânat să ocolească poarta.

FCSB, cum îi șade bine unei campioane

Roș-albaștrii au acceptat situația nu neapărat în favoarea lor, au mai stat cu frica-n sân la șutul lui Grameni, apoi au reușit ceea ce fac în mod normal niște campioni: să apară din „întuneric” și să rezolve cazul, deși lucrurile nu arătaseră grozav până atunci.

Transpus iar în rolul servantului, Darius Olaru, al cărui rol în titlul roș-albaștrilor e incontestabil, a deschis elegant către Miculescu, iar omul contrastelor din linia de atac a înscris pentru a doua etapă la rând ca un atacant veritabil ('26). Tocmai el să aducă punctele decisive, fix acum, când numele i-a intrat în tendințe?

FCSB s-a energizat după gol, în deplină antiteză cu dispariția bruscă a Farului, iar următoarea ocazie importantă le-a aparținut tot gazdelor. Cu Olaru de data aceasta finalizator, dar fără daune pentru Buzbuchi. Tot mai invizibili, „marinarii” s-au mai făcut văzuți doar la faza din minutul 35, în care au cerut un penalty la duelul Crețu - Popescu. În zadar, căci „centralul” nu s-a lăsat înduplecat.

FCSB începe drumul spre grupa XXL a UEFA Champions League » Cum arată traseul și posibilele adversare
FCSB
FCSB începe drumul spre grupa XXL a UEFA Champions League » Cum arată traseul și posibilele adversare

Încă o repriză, așadar, până la încheierea neoficială a sezonului și a oricărui tip de calcule legate de titlu. Nemulțumit, Hagi orchestrează două schimbări la pauză, renunță la Andronache și Sîrbu în favoarea lui Rivaldinho și Benchaib.

Consecințele? Deocamdată inexistente, tot FCSB îndrăznește mai mult, însă același Miculescu trimite mult peste dintr-o poziție bună ('47). Nu se mai joacă cine știe ce în partea a doua, FCSB e mulțumită cu ce vede pe tabelă, Farul pur și simplu nu poate mai mult. Mai dinamic pe poziția preferată, Tavi Popescu reușește o fază demnă de apelativele ce-l poleiau cândva, dar, altruist, alege să paseze, irosind o șansă bună de tot pentru roș-albaștri ('62.).

FCSB, noua campioană a României

Mai e un sfert de oră, jucătorii nu mai pun mare preț pe tactică, construcție, sunt și ei atenți la jocul blitz-urilor din tribune, unde apropierea titlului se simte tot mai intens. Urmează pasaje de joc haotic, de care Darius Olaru nu profită, ratează teribil față în față cu Buzbuchi. Curând, relaxarea generală a gazdelor e taxată de Farul, după o finalizare de mare atacant al lui Rivaldinho, un cap necruțător, o moștenire de familie, probabil.

Dar nu-i loc de dubii, FCSB nu concepe să lase socotelile neîncheiate și tranșează partida grație forcing-ului din final. Alex Băluță, juvetele transformat în idol la București, aduce golul victoriei în minutul 84 și așa se încheie povestea meciului, a titlului. Pe magistrala Berceni-Pipera e sărbătoare.

Notele GSP, după FCSB - Farul 2-1: MV-ul Olaru a luat 8!

FCSB: Ştefan Târnovanu 6 - Valentin Creţu 6, Siyabonga Ngezana 6, Joyskim Dawa 6, Ovidiu Popescu 6 - Mihai Lixandru 6, Adrian Şut 6, Darius Olaru 8 (cp) - David Miculescu 7, Alexandru Băluţă 7 (90 Baba Alhassan), Octavian Popescu 6 (87 Andrei Pandele).
Antrenor: Mihai Pintilii (Elias Charalambous pe foaie / 7

FCV Farul Constanţa: Alexandru Buzbuchi 6 - Dan Sîrbu 5 (46 Amine Benchaib 5), Ionuţ Larie 6 (67 Dragoş Nedelcu 5), Gustavo Marins 6, Mihai Popescu 6 - Ionuţ Vînă 6 (77 Carlo Casap), Diogo Queiros 6, Constantin Grameni 6 (cp / 67 Nicolas Popescu 5) - Cristian Ganea 6, Louis Munteanu 6, Luca Andronache 5 (46 Rivaldinho jr 7).
Antrenor: Gheorghe Hagi 6

Arbitri: Marian Barbu (central) - 7 / Ferencz Tunyogi - 7, Stelian Slabu - 7

VIDEO. FCSB e campioana României! La GSP LIVE, cele mai importante reacții

FINAL » FCSB - Farul 2-1

VIDEO. Atmosferă de senzație pe Arena Națională

FCSB - Farul, echipe de start:

FCSB: Târnovanu – Crețu, Ngezana, Dawa, Ov. Popescu – Lixandru, Șut, Olaru – Miculescu, Băluță, Oct. Popescu
Rezerve: Udrea, Vlad, Panțîru, Haruț, Pandele, Antwi, Toma, Alhassan, Popa, Radaslavescu
Antrenor: Elias Charalambous

Farul: Buzbuchi – Sîrbu, Larie, M. Popescu, Henrique - Vînă, Queiros, Grameni – Ganea, Munteanu, Andronache
Rezerve: Mușat, Grosu, Dănuleasa, Kiki, Boli, Nedelcu, Casap, N. Popescu, Deaconu, Benchaib, Rivaldinho
Antrenor: Gheorghe Hagi

Stadion: Arena Națională, București (capacitate: 55.634 locuri)
Arbitru: Marian Barbu (Făgăraș) / A1: Ferencz Tunyogi (Zalău - Sălaj) / A2: Stelian Slabu (Brașov) / Arbitru VAR: Szabolcs Kovacs (Carei - Satu Mare) / Arbitru AVAR: Vasile Marinescu (București) / R1: Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe - Covasna) / Observatori arbitri: Eduard Dumitrescu (Pitești)

UPDATE 20:00 / Peste 10.000 de fani sunt deja pe stadion

Peste 10.000 de suporteri sunt deja în stadion la ora aceasta. Ieșirea la încălzire a fotbaliștilor lui Charalambous a fost întâmpinată zgomotos de tribune. „Steaua, Steaua!”, se aude dinspre o Peluză Nord ce va fi iar neîncăpătoare la start, cum s-a întâmplat și cu Rapid.

Spre deosebire de scenele tensionate de săptămâna trecută, fotbaliștii oaspeților sunt întâmpinați cu aplauze de galeria roș-albastră. Nici urmă de ranchiună, întreg stadionul a aplaudat ieșirea de la cabine a jucătorilor constănțeni. Prezentat de crainic, Hagi a primit un standing-ovation consistent.

VIDEO. Anghel Iordănescu și George Mihăiță au ajuns la stadion pentru a vedea FCSB - Farul

A venit și Anghel Iordănescu la stadion, fiind asaltat de fani ca-n tinerețe.

UPDATE 19:00 / FCSB a ajuns la stadion

Roș-albaștrii au ajuns la stadion și i-au salutat la coborârea din autocar pe cei aproximativ 50 de suporteri veniți să-și întâmpine favoriții. Florinel Coman nu se află în lot, n-a fost în delegația care a ajuns la Arenă Națională, deși copiii care-l au idol erau pregătiți să-i ofere acestuia o primire de gală, asemenea marilor staruri. “Coman, nu vreau tricoul tău, vreau să ne duci în Champions League”, era scris pe cartonul unui băiețel de câțiva ani.

+4 FOTO

UPDATE 18:30 / Primele informații de la Arena Națională

Două ore până la startul meciului, suporterii încep să se adune la stadion. Nu e emulația fabuloasă de săptămâna trecută, de la derby-ul cu Rapid, dar aleile din jurul arenei încep să se coloreze încet-încet în roșu și albastru. Gazeta a ajuns la Arena Națională, în ceea ce poate însemna seara de titlu a FCSB-ului!

  • Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 37 de ori, de 24 de ori s-au impus bucureştenii, de opt ori au câştigat dobrogenii, iar de alte cinci ori au remizat.
  • Palmares cu FCSB gazdă: 18 partide - 12 succese FCSB - 2 remize - 4 victorii Farul.
  • Ultima victorie bifată de constănţeni: 21 mai 2023, Farul-FCSB 3-2, meci la finalul căruia gruparea antrenată de Gheorghe Hagi a devenit campioană.
  • Cea mai recentă dispută directă din Superligă: 31 martie 2024, Farul-FCSB 0-1, gol marcat de Adrian Şut.
  • Gheorghe Hagi vs FCSB în toate competiţiile: 32 de jocuri - 7 victorii - 4 remize - 21 înfrângeri.
  • Niciunul dintre cele 32 de dueluri nu s-a terminat fără gol marcat. În schimb, în 16 dintre aceste partide s-a înscris de cel puţin 3 ori.

Citește și alte știri despre FCSB:

Ziua și ora exactă când FCSB va primi trofeul de campioană » LPF a publicat programul

Florinel Coman a aflat verdictul » Cât stă vedeta FCSB pe bară: „Poate merge la Marijana”

EXCLUSIV „Are probleme mari!” » Adevăratul motiv pentru care Ștefan Târnovanu comite eroare după eroare în poarta lui FCSB, pe final de sezon

Clauza secretă din contractul lui Vlad Chiricheș cu FCSB » Ce se întâmplă la vară

Gigi Becali îi face o ofertă premium: „Îi dau 500.000 de euro”

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (213)
observator_federal
observator_federal  •  05 Mai 2024, 13:46

Cu decernarea medaliilor de campioni pe 11 mai, Fcsb încearcă să se intercaleze între două date de referință în istoria Stelei: 7 mai (Sevilla, 1986) și 14 mai (Craiova, 1979). Încearcă...

Husar.Vasile.Alexandru
Husar.Vasile.Alexandru  •  04 Mai 2024, 13:10

Fcsb

Jason
Jason  •  29 Aprilie 2024, 22:38
Postat de _Adrian_1 pe 29 Aprilie 2024, 20:16

***, unde face vreun regulament al FIFA diferenta intre razboi, cutremur, foamete, inundatie sau faliment? EXACT, ***. Rapid a batut pe unde a prins "campioana" de carton a lui Ciolacu. Oftica-te si asteapta tremurand zecesebirile din tururile preliminarii.

gooool cretzu. *** un singur punct in 7 etape,va desfiinteaza sucu ***. ha ha ha. repet,liverpool a jucat in perioada aia,chiar daca amicale dar a jucat meciuri. rapid ce meciuri a jucat in sezonul 2016-2017? exact. goooool cretzu.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (213)
Comentează