Ele ar putea fi cele mai bătrâne gemene din lume!

Paulette Olivier şi Simone Thiot ► Foto: lanouvellerepublique.fr (Paulette Olivier şi Simone Thiot ► Foto: lanouvellerepublique.fr)

Miercuri, 17 Februarie 2016

Cele mai bătrâne gemene din lume ar putea fi Paulette Olivier şi Simone Thiot. Ele sunt din Franţa şi au 104 ani. Paulette şi Simone locuiesc într-un centru pentru bătrâni şi şi-au sărbătorit recent ziua de naştere.Paulette şi Simone s-au născut pe 30 ianuarie 1912, la Limeray. Ele nu sunt încă înregistrate oficial cu această titulatură.

"Ne-am născut prematur. Trebuia să venim pe lume în martie, dar ne-am născut în ianuarie. Ni s-au dat şanse mici de supravieţuire. Eu aveam un kilogram, iar sora mea şi mai puţin", a spus Simone.

Paulette, văduvă de la 36 de ani, a fost coafeză timp de 15 ani la Tizi Ouzou (Algeria) şi apoi la Paris. Sora ei, Simone, croitoreasă, şi-a pierdut soţul cînd avea 64 de ani. Nici una dintre ele nu are copii. Au avut şi un frate, care a murit accidental la 99 de ani. Surorile sunt convinse că legătura lor puternică este la originea longevităţii de care se bucură.

"Trăim încă fiindcă am fost mereu foarte apropiate. Ne păstrăm independenţa, fiecare are camera ei, trebuie doar să traversăm culoarul că să ne vedem şi să vorbim. Ne pare rău de persoanele în vîrstă singure, la care nu vine nimeni", a declarat Paulette.