Ea este cea mai bătrână femeie din Europa! Nu o să crezi în ce an s-a născut

Ana María Vela Rubio (Ana María Vela Rubio)

Articol de GSP sambata, 22 aprilie 10:41

Ana María Vela Rubio, o bătrână din Barcelona, a devenit cea mai a vârstnică persoană din întreaga Europă. Acest lucru s-a întâmplat după ce italianca Emma Morano, cea care era deținătoarea acestui record, a decedat sâmbăta trecută, la vârsta de 117 ani.



Ana Vela, născută la 29 octombrie 1901, este acum și cea de-a patra cea mai în vârstă persoană în viață din lume, toate fiind femei. Ana Vela trăiește în prezent într-un centru de îngrijiri din Barcelona și are o fiică în vârstă de 89 de ani, purtând același nume, Ana, și un nepot în vârstă de 65 de ani.

Deși starea sa de sănătate este acum fragilă, fiica Anei a declarat anul trecut că în spatele longevității mamei sale nu se află nici un secret. "Îi plăcea să bea un pahar cu vin demidulce la masă, dar nu bea așa mult. Mânca de toate, carne, pește, legume, și urma o dietă foarte obișnuită", a spus aceasta într-un interviu.

Chiar dacă în timpul în care s-a născut Ana Vela, media de viață a femeilor ajungea undeva la 38 de ani, aceasta a depășit toate obstacolele și anul acesta va împlini onorabila vârstă de 116 ani.