Autoritățile unui oraş oferă 1,5 dolari pentru fiecare șobolan capturat

Autoritățile din Jakarta oferă 1,5 dolari pentru fiecare șobolan capturat ► Foto: The Independent (Autoritățile din Jakarta oferă 1,5 dolari pentru fiecare șobolan capturat ► Foto: The Independent)

Articol de GSP vineri, 21 octombrie 10:52

Jakarta, una dintre cele mai mari metropole din lume, cu o populaţie 10 milioane de locuitori, a fost invadată de șobolani. Oamenii s-au obişnuit cu ei, după ce îi văd zi de zi pe străzi, hrănindu-se din gunoaie. Aceste rozătoare sunt principala cauză de răspândire a maladiilor, astfel că autorităţile din capitala Indoneziei au lansat un proiect, pentru a reduce numărul lor.



"Mișcarea de eradicare a șobolanilor" este numele acestui proiect. Guvernatorul adjunct Djarot Saiful Hidayat a declarat că se va oferi o recompensă de 1,50 de dolari pentru fiecare şobolan prins.

"Sunt mulți șobolani aici, și mari. Pentru fiecare șobolan, plătim 20.000 de rupii (circa 1,5 dolari). Dacă este posibil, vă rugăm să nu folosiți arme de foc, pentru că dacă ratați ținta, oamenii ar putea avea de suferit", a declarat oficialul, care nu a precizat felul în care cei interesați de program vor prinde şobolanii și nici dacă recompensa va fi dată pentru exemplarele vii sau moarte atunci când acestea sunt prezentate autorităților.