Au făcut curat în pod, iar acum pot fi mai bogați cu 160 de milioane de euro!

Articol de GSP vineri, 01 martie 14:50

O variantă a tabloului „Iudita decapitându-l pe Olofren”, atribuită lui Caravaggio, după istorisirea biblică, a fost găsită în podul unei case din Toulouse și s-ar putea vinde cu peste 120 de milioane de euro!



Tabloul, de dimensiuni considerabile, a fost găsit în 2014 și ținut în sufragerie de proprietar, spre disperarea nevestei, înfricoșată de imagine. În 2016, pictura a început să fie analizată de experți și oameni de știință care au stabilit că datează din jurul anului 1607 și că ar aparține, într-adevăr de Caravaggio.

La început, Franța a interzis ieșirea picturii de pe teritoriul din Hexagon, pentru ca Luvru să analizeze dacă vrea să achiziționeze pictura. Celebrul muzeu parizian a spus că nu are banii necesari, deoarece suma de 120 de milioane de euro înseamnă bugetul de achiziții al Luvrului pe 15 ani, iar muzeul are deja 3 piese valoroase ale artistului italian!

Urmează ca pictura să fie scoasă la licitație, acolo unde proprietarii estimează că pot obține și 160 de milioane de euro!

Varianta din Toulouse descoperită în 2014

iudita decapitandu l pe olofren

Varianta din Roma, tot de Caravaggio:

1200px caravaggio judith beheading holofernes