"Arma secretă a lui Hitler" » Cum arată primul avion stealth din istorie, o brută aruncată în ultimele clipe din Al Doilea Război Mondial!

foto: War Thunder (foto: War Thunder)

Articol de GSP sambata, 05 septembrie 18:47

În această săptămînă, lumea a comemorat 76 de ani de la startul celui de-al Doilea Război Mondial, tragedie care a debutat cu invadarea Poloniei de către Germania lui Hitler.



Inginerii germani au dezvoltat de-a lungul timpului unele dintre cele mai sofisticate și ambițioase proiecte militare, tehnologii ce s-au aflat cu decenii înaintea timpului lor.

În ediția de toamnă a revistea Weapons of WWII (Armele celui de-al Doilea Război Mondial), autorul KM Lee, citat de businessinsider.com a detaliat cîteva dintre aceste proiecte.

Unul dintre cele mai impresionante este bombarbierdul Horten Ho 229, avion construit ca să transporte 900 de kilograme de armament. "Arma secretă a lui Hitler" zbura la o altitudine de 15.000 de metri, cu viteze ce atingeau 965km/h!

Horten Ho 229 a fost primul avion stealth din istorie, adică nu putea fi detectat de radar, și a avut prima misiune în 1944.