Această femeie a citit 100 de cărți într-o lună

Articol de GSP luni, 22 ianuarie 09:47

Luna trecută, o femeie pe nume Meet Therese s-a angajat într-o provocare care a presupus să citească 100 de cărți prin aplicația Blinkist.



Meet Therese este manager de dezvoltare a afacerilor și locuiește în Berlin, în Germania. Luna trecuta, a reuşit să citească peste 100 de titluri non-fictionale în psihologie, politică şi leadership.

Totul a început cu un pariu. Un coleg a provocat-o să citească Outliers-ul lui Malcolm Gladwell, "Povestea succesului" în două ore. Deşi a fost foarte determinată, nu a putut respecta termenul limită. Ea a trecut prin primele câteva capitole relativ repede, dar a fost în imposibilitatea de a termina cartea în cele 2 ore desemnate.

Deși a pierdut pariul, Meet Therese a avut o idee. "Vreau să citesc mai multe cărți non-fiction, mi se pare foarte util să citesc cuvintele cheie din multe cărți care mă ajută să înțeleg conținutul", a spus Meet Therese.

A găsit mai multe site-uri, bloguri și aplicații care transformau cărțile într-un conținut "format din bucățele". În cele din urmă, ea a optat pentru aplicația Blinkist. Fiind unul dintre primele servicii pentru a converti cărți nonficiale în citiri rapide, aplicația Blinkist are în bibliotecă peste 2.000 de titluri. Ea a folosit de asemenea funcția audio, care i-a permis să asculte cărțile de-a lungul zilei.

 Această femeie a citit 100 de cărți într-o lună