A murit în urmă cu aproape 30 de ani, însă acum va fi deshumat. Uite despre ce mare artist este vorba!

Salvador Dalí ► Foto: hepta.ro (Salvador Dalí ► Foto: hepta.ro)   Galerie foto (9)

Articol de GSP miercuri, 28 iunie 09:28

Unul dintre cei mai mari pictori al lumii, Salvador Dalí, va fi deshumat, la 28 de ani de la moartea sa. Un judecător din Madrid decis acest lucru pentru a se descoperi dacă artistul este tatăl unui femei. Judecătorul a declarat că în prezent nu există niciun obiect personal al lui Salvador Dalí care să poată fi utilizat în testul de paternitate.



Pilar Abel a fost cea care a mers în instanță pentru a cere un test de paternitate, susținând că marele artist este tatăl ei. "Vreau să știu cine sunt! Sunt convinsă că totul va merge foarte repede", a spus Abel care asigură că este fiica lui Salvador Dalí. Aceasta s-a născut în 1955 și a declarat în fața judecătorului că mama sa, care la vremea respectivă era cameristă, ar fi avut o aventură cu pictorul. Acest scandal a izbucnit în anul 2015, când Maria Pilar Abel Martínez, o ghicitoare în cărți de tarot născută în Girona, a declarat că tatăl ei este celebrul Salvador Dalí.

Potrivit datelor oficiale, Salvador Dalí era căsătorit cu Gala în perioada în care s-a născut Pilar, însă nu a făcut niciodată copii cu soția sa.

Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí i Domènech, un celebru artist suprarealist, s-a născut la Figueres, pe 11 mai 1904 şi a murit pe 24 ianuarie 1989 tot în acest oraş din Catalunia, pe 24 ianuarie 1989.

 A murit în urmă cu aproape 30 de ani, însă acum va fi deshumat. Uite despre ce mare artist este vorba!
Salvador DalíFoto: hepta.ro