A fost capturată Regina Fildeșului! Cine e chinezoaica de 66 de ani comparată cu Al Capone: "A distrus jumătate din elefanții lumii!"

Articol de GSP vineri, 09 octombrie 12:33

I se spune Regina Fildeșului. E o femeie de 66 de ani din China, care a devenit faimoasă pentru rolul pe care l-a jucat în traficul de fildeș din Africa.



Într-o "carieră" de 15 ani, ea a reușit să traficheze nu mai puțin de 700 de perechi de colți din Africa și a devenit una dintre cele mai căutate femei din lume, reușind de multe ori să își piardă urma în fața căutărilor poliției, scrie washingtonpost.com.

Totul pînă acum. Yang Feng Glan a fost reținută în Tanzania, țara cu un rol central în traficul de fildeș.

Un raport internațional arată că, între 2009 și 2014, populația de elefanți a Tanzaniei a scăzut de la 109.051 la 43.330, iar Yang a fost "piesa centrală a acelor crime, asigurînd totul, de la armele traficanților la transportul colților", după cum declară un ONG american specializat în acest domeniu.

Yang a venit în Africa în anii '70, a lucrat ca translator, a devenit apoi o femeie de afaceri de succes și a înființat un lanț de restaurante renumit.

China este unul dintre cei mai mari consumatori de fildeș din lume, deoarece medicina tradițională folosește oasele pentru tratamente naturiste. Totuși, traficul de fildeș amenință populația elefanților pe glob, iar Yang ar putea fi închisă pentru o perioadă lungă de timp.